- Skjær aubergine og sopp i små biter.
- Finhakk løk, hvitløk, ingefær, kål, gulrot og vårløk.
- Ha olje i en stekepanne og surr grønnsakene hver for seg.
- Legg dem etter hvert på en tallerken for avkjøling.
- Ha grønnsakene og andre ingredienser i en bolle og bland godt.
- Legg 1 ss fyll midt på hver av gyoza-deig-flakene.
- Dra en fuktet finger rundt kanten av deigflaket og brett det over fyllet. Klem kantene godt sammen.
Dampet gyoza:
- Legg et bakepapir oppi en dampekurv og legg yozaene ved siden av hverandre med kanten opp og tilstrekkelig plass mellom hver.
- Damp over høy varme i 7-8 minutter.
- Server gyozaene med dipsaus.
Fritert gyoza:
- Varm oljen til 160-170 grader i en panne med høye kanter.
- Leg gyozaene oppi en etter en, men ikke for mange av gangen.
- Når de er gylne, tas de opp med en hullsleiv og legges på et kjøkkenpapir.
- Server umiddelbart med dipsaus.
Tips:
Om du ønsker en gyoza med kjøtt, kan erstatte auberginen med kvernet svinekjøtt.
Slik lager du gyoza-deig selv
Prøv denne dipsausen til
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få dagens rett som nyhetsbrev