Gunnhild Seljenes vant NM i Barista

Gunnhild Seljenes fra Kaffebønna i Tromsø vant norgesmesterskapet i Barista 2004. Hun er dermed klar derfor for VM i Seattle i april. Tim Wendelboe vant fjorårets VM og dette setter selvsagt et visst press på årets vinner.
Redaksjonen
15 Mars 2005 - 02:00

Seljenes trakk altså det lengste strået blant de 19 som kom til finalen. I finalen lager man fire cappuccinoer, fire espressoer og fire egenkomponerte drinker på 15 minutter. Det er ikke kun smaken som er viktig.
- Presentasjon og smaken betyr mye, men det er også viktig å si de rette tingene, at man er konsekvent og at man har kunnskap om utstyret, forteller hun.
 
Opprinnelig kommer den 26 år gamle jenta fra Lenvik. Hun er utdannet som lærer, men har i de senere år jobbet som barista på Studentcafeene i Oslo - etter hvert samtidig som hun selv var student. Etter en kort sommerjobb i Tromsø sist sommer fant hun ut at hun godt kunne tenke seg å utvikle sin karriere der oppe. Nå er hun altså klar for verdensmesterskapet.
 
- Det blir en tøff konkurranse. Jeg har mye å bevise, sier årets norgesmester. Hun var faktisk ikke klar over at hun som vinner i Norge skulle til USA for å være med i VM.
 
Juryen var ikke i tvil da de kåret Gunnhild Seljenes til vinner. De falt blant annet for den profesjonelle og grundige presentasjonen, samt roen og selvsikkerheten som vinneren kommuniserte. Seljenes deltok i norgesmesterskapet for fjerde gang.
- Hun viser seg som en mester både i ord, handling og kvalitet i koppen, sier hoveddommer Tone Elin Liavaag.
 
Årets NM var det syvende i rekken, og det var på høy tid (og vel fortjent) at ei jente gikk av med seieren.
 
På andreplass kom Einar Kleppe Holta. Han og Kaffefuglen kan du lese mer om her.

Resultatliste:
1. Gunnhild Seljenes, Kaffebønna
2. Einar Kleppe Holthe, Kaffefuglen
3. Halvard Amble, Dromedar
4. Jonas Lippestad Johansen, Stockfleths
5. Hege Bierman, Dromedar
6. Marianne Broeng, Stockfleths
 
Kilde: NTB, Temperato m.fl.
Foto: Temperato

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag
Dagens rett

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag

Det er kanskje ikke så ofte vi bruker aprikoser i en middag. I denne gryta finner du mange smaker, både søtt og sterkt, chili.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. april

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay

Dette vil du ikke gå glipp av! Smak på seks flotte viner laget med samme drue, men fra ulike land og vinregioner. Klarer du å finne din favoritt – eller kanskje oppdager du flere?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her