Gourmet til folket

Kjøpesentre er ikke stedet du vanligvis forbinder med gourmetbutikker og -restauranter - ikke før nå!
Redaksjonen
09 November 2007 - 16:01

I det Sandvika Storsenter åpnet for to uker siden, var det en ti år gammel drøm som endelig ble realisert for Toralf Bølgen, Trond Moi og deres medarbeidere.
 
Bølgen & Moi Food Garage hadde endelig sett dagens lys!
 
Gourmetopplevelse på handleturen
Det å handle er en krevende affære, og sulten melder seg raskt etter en stund i butikkene. TIl nå har derimot tilbudet til de mange sultne gjestene begrenset seg til noe enklere servering og noe i farten.
 
Med åpningen av Food Garage har dette tilbudet blitt betraktelig forbedret for besøkende i Sandvika, men her kan du ikke bare få servert god mat og drikke.
 
I en egen avdelig kan gjestene kjøpe med seg syltetøy, eddiker, syltede spesialiteter og andre produkter laget av deres team ved restauranten i Kristiansand.
 
De har også fått laget sine egne krydderblandinger og har en spesialblandet kaffe i sortimentet sammen med et godt utvalg av oster, velhengt kjøtt og østers, bare for å nevne noe.
Mulighetene her er mange for den matinteresserte, selv om du kanskje ikke har tid til å spise på stedet. De fleste rettene på menyen leveres også som take-away, og dersom du trenger hjelp til å forberede kveldens helstekte entrecôte kan kokkene på Food Garage også være behjelpelige med det.
 
Kvalitetsbevisste
I det planene for den kommende Food Garage tok form, hadde ledelsen et klart fokus - kvalitet i alle ledd.
 
Alle små detaljer er tatt hånd om, og ingenting er overlatt til tilfeldighetene.
 
Her er alt fra designen på handleposene (med bilde av ordet Food Garage skåret ut i stekt fiskepudding), til interiør, glass og bestikk, nøye gjennomtenkt for å gi gjestene den riktige opplevelsen.
 
Det samme fokuset på kvalitet finner du også på alle de spesielle varene du kan kjøpe, og to store kjøletårn i glass er viet til perfekt oppbevaring av store oster og en rekke flotte kjøttvarer.
 
Enormt besøk
At konseptet har falt i smak hos de mange besøkende på Sandvika Storsenter er ikke i tvil.
 
De første ti dagene hadde den 200 kvadratmeter store restauranten hele 4000 besøkende på sine 70 plasser, og det har vært fulle hus hver dag siden åpningen. Med så mange gjester og så stor interesse, har alle de ansatte ved stedet virkelig stått på både før selve åpningen og ikke minst i de siste ukene.
 
Tiden vil vise om vi som kunder ikke vil kunne finne denne typen gourmetbutikker og -restauranter i kjøpesentre over det ganske land. At det har kommet et alternativ til den hurtigmaten som til nå har vært dominerende på disse sentrene, er i alle fall gode nyheter for mange av oss.
 
Foto: Gaute Gusrud

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne festkaken som smaker skikkelig proft, er faktisk svært lettlaget
Ukens kake
Sjokoladekake med ganache

Denne festkaken som smaker skikkelig proft, er faktisk svært lettlaget

Når du først har fått smaken på konditorkremen ganache, går du aldri tilbake til vanlig glasur.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne håndfullen med pinot noirer imponerer stort, men det er mer enn dette blant de mer enn 1000 nyhetene
+
Tester

Denne håndfullen med pinot noirer imponerer stort, men det er mer enn dette blant de mer enn 1000 nyhetene

Marsnyhetene byr på en rekke legender og viner med legendepotensial fra mange vinområder og druesorter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Topp chablis til skrei på 161 pol
+
Godbiter i pollisten

Topp chablis til skrei på 161 pol

Denne strålende chablisen kan ikke vente til å slå følge med full skreipakke. Sikre deg flaskene nå.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne festkaken som smaker skikkelig proft, er faktisk svært lettlaget
Ukens kake
Sjokoladekake med ganache

Denne festkaken som smaker skikkelig proft, er faktisk svært lettlaget

Når du først har fått smaken på konditorkremen ganache, går du aldri tilbake til vanlig glasur.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne håndfullen med pinot noirer imponerer stort, men det er mer enn dette blant de mer enn 1000 nyhetene
+
Tester

Denne håndfullen med pinot noirer imponerer stort, men det er mer enn dette blant de mer enn 1000 nyhetene

Marsnyhetene byr på en rekke legender og viner med legendepotensial fra mange vinområder og druesorter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du marsutgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du marsutgaven 2025 av Apéritif magasin

København byr på koreansk mattempel og drikken du får der, finnes også i Norge. Både El Salvador og Valpolicella besøkes, og naturvinens framtid diskuteres også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Leser du Sjøfareren, er det dette du skal ha i glasset - vi snakker om viner som skriver verdenshistorie
+
Godbiter i pollisten

Leser du Sjøfareren, er det dette du skal ha i glasset - vi snakker om viner som skriver verdenshistorie

Boka som velfortjent har tatt Norge med storm, fortjener også noe unikt i glasset. Mer unikt enn dette skal du lete lenge etter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er knapt mulig å lage middagen raskere (og billigere)
Dagens rett

Det er knapt mulig å lage middagen raskere (og billigere)

Ferdige nudelpakker er en enkel og billig basis for raske middager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her