Gourmet til folket

Kjøpesentre er ikke stedet du vanligvis forbinder med gourmetbutikker og -restauranter - ikke før nå!
Redaksjonen
09 November 2007 - 16:01

I det Sandvika Storsenter åpnet for to uker siden, var det en ti år gammel drøm som endelig ble realisert for Toralf Bølgen, Trond Moi og deres medarbeidere.
 
Bølgen & Moi Food Garage hadde endelig sett dagens lys!
 
Gourmetopplevelse på handleturen
Det å handle er en krevende affære, og sulten melder seg raskt etter en stund i butikkene. TIl nå har derimot tilbudet til de mange sultne gjestene begrenset seg til noe enklere servering og noe i farten.
 
Med åpningen av Food Garage har dette tilbudet blitt betraktelig forbedret for besøkende i Sandvika, men her kan du ikke bare få servert god mat og drikke.
 
I en egen avdelig kan gjestene kjøpe med seg syltetøy, eddiker, syltede spesialiteter og andre produkter laget av deres team ved restauranten i Kristiansand.
 
De har også fått laget sine egne krydderblandinger og har en spesialblandet kaffe i sortimentet sammen med et godt utvalg av oster, velhengt kjøtt og østers, bare for å nevne noe.
Mulighetene her er mange for den matinteresserte, selv om du kanskje ikke har tid til å spise på stedet. De fleste rettene på menyen leveres også som take-away, og dersom du trenger hjelp til å forberede kveldens helstekte entrecôte kan kokkene på Food Garage også være behjelpelige med det.
 
Kvalitetsbevisste
I det planene for den kommende Food Garage tok form, hadde ledelsen et klart fokus - kvalitet i alle ledd.
 
Alle små detaljer er tatt hånd om, og ingenting er overlatt til tilfeldighetene.
 
Her er alt fra designen på handleposene (med bilde av ordet Food Garage skåret ut i stekt fiskepudding), til interiør, glass og bestikk, nøye gjennomtenkt for å gi gjestene den riktige opplevelsen.
 
Det samme fokuset på kvalitet finner du også på alle de spesielle varene du kan kjøpe, og to store kjøletårn i glass er viet til perfekt oppbevaring av store oster og en rekke flotte kjøttvarer.
 
Enormt besøk
At konseptet har falt i smak hos de mange besøkende på Sandvika Storsenter er ikke i tvil.
 
De første ti dagene hadde den 200 kvadratmeter store restauranten hele 4000 besøkende på sine 70 plasser, og det har vært fulle hus hver dag siden åpningen. Med så mange gjester og så stor interesse, har alle de ansatte ved stedet virkelig stått på både før selve åpningen og ikke minst i de siste ukene.
 
Tiden vil vise om vi som kunder ikke vil kunne finne denne typen gourmetbutikker og -restauranter i kjøpesentre over det ganske land. At det har kommet et alternativ til den hurtigmaten som til nå har vært dominerende på disse sentrene, er i alle fall gode nyheter for mange av oss.
 
Foto: Gaute Gusrud

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er en god grunn til at dette er en klassiker
Dagens rett
Ossobucco al Pomodoro - kalveskank med tomat

Det er en god grunn til at dette er en klassiker

Den fantastiske råvaren kalveskank kombinasjon med like fantastiske tomater er det som trengs - samt god tid. Den bruker du til å bake det herlige brødet til

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er pristoppen omsider nådd for rød burgund med 2022-årgangen?
+
Tester

Er pristoppen omsider nådd for rød burgund med 2022-årgangen?

90 testede røde burgundere i 2022-årgang gir et godt om enn noe ujevnt bilde av denne årgangen som har priser som ikke har økt noe siden den enda mer ujevne 2021-årgangen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med denne årgangen tar Burgund opp kampen med (mye) USA-chardonnay
+
Tester

Med denne årgangen tar Burgund opp kampen med (mye) USA-chardonnay

60 hvite burgundere i spesialutvalget og spesialbestilling i årgang 2022 som er en årgang for dem som liker rike og kjøttfulle sødmefylte chardonnay-viner.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her får du mye burgundhistorie for pengene
+
Godbiter i pollisten

Her får du mye burgundhistorie for pengene

Vi snakker om druer fra en parsell som har vært med å forandre Burgunds vinhistorie.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er en god grunn til at dette er en klassiker
Dagens rett
Ossobucco al Pomodoro - kalveskank med tomat

Det er en god grunn til at dette er en klassiker

Den fantastiske råvaren kalveskank kombinasjon med like fantastiske tomater er det som trengs - samt god tid. Den bruker du til å bake det herlige brødet til

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er pristoppen omsider nådd for rød burgund med 2022-årgangen?
+
Tester

Er pristoppen omsider nådd for rød burgund med 2022-årgangen?

90 testede røde burgundere i 2022-årgang gir et godt om enn noe ujevnt bilde av denne årgangen som har priser som ikke har økt noe siden den enda mer ujevne 2021-årgangen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når kveite ovnsbakes med sherry og grønnsaker, blir den supersaftig
Dagens rett

Når kveite ovnsbakes med sherry og grønnsaker, blir den supersaftig

Dette er en skikkelig vinner på middagsbordet - kveite kan du aldri bli lei, og i alle fall ikke i en slik spennende kombinasjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik mikser du drinkklassikeren Cubanacan
Ukens drink

Slik mikser du drinkklassikeren Cubanacan

Romdrinker forbindes med sommer og sol, men smaker kanskje enda bedre vinterstid. Som denne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

6 superlekre viner fra Tyskland til nydelig 5-retters fra Klosteret
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 20. februar i Oslo

6 superlekre viner fra Tyskland til nydelig 5-retters fra Klosteret

Den 20. februar er det klart for nok en uforglemmelig aften på Klosteret. Nyt en 5-retters meny med 6 viner fra to av Tysklands beste vinprodusenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med denne årgangen tar Burgund opp kampen med (mye) USA-chardonnay
+
Tester

Med denne årgangen tar Burgund opp kampen med (mye) USA-chardonnay

60 hvite burgundere i spesialutvalget og spesialbestilling i årgang 2022 som er en årgang for dem som liker rike og kjøttfulle sødmefylte chardonnay-viner.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her