Drikke
Godt fra Burgund i basislisten

Godt fra Burgund i basislisten

Vincent Girardin dominerer basislisten fra Burgund i både antall og kvalitet. 
16 August 2012 - 07:00

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal

Lekkerbiskenen Girardin Puligny-Montrachet les Enseignères 2010 (80565) byr på mye hvit burgund for pengene, og det fra en særdeles frisk og vellykket årgang. Fra denne appellasjonen betyr det mye lime, mineraler og grønne epler. Dessuten kommer den fra en vinmark som har veldig godt potensial, selv om den bare er «village». Den ligger nemlig rett nedenfor Bâtard-Montrachet og Bienvenues-Bâtard-Montrachet. En flott vin for de neste ti årene som også smaker fantastisk i dag til gode sjømatretter med skalldyrsaus samt også lyst kjøtt med god saus, takket være den gode fylden.

Veldig god vinvaluta

I basisutvalget finnes også tre andre viner fra Girardin i samme flotte årgang. Samtlige med veldig god vinvaluta. Mens Girardin Bourgogne Chardonnay Terroir Noble 2012 (10499) og Girardin Bourgogne Terroir Noble Pinot Noir 2010 (91115) stammer fra Girardins negoçiantvirksomhet som ble solgt tidligere i år, kommer den rødeGirardin Chassagne-Montrachet Les Vieilles Vignes 2011 (80559) fra egne vinmarker, en parsell på 1,5 hektar med 50 år gamle vinstokker.

Les mer om andre gode burgundere her

Rød chassagne er en sjelden fugl, bare en tredel av volum fra denne appellasjonen. Renomméet er ikke like godt som for de hvite, men når rød chassagne er så god som denne, gjør den ryktet til skamme. Vinene fra egne vinmarker skilles enkelt ut ved at etikettene er merket med «Domaine Vincent Girardin» og ikke bare navnet.

Suksesshistorie

Girardin lager imidlertid ikke bare prisgunstige viner i det for Burgund lavere prissjikt. Hans Girardin Corton Charlemagne Grand Cru 2008 (44379) er en imponerende vin, stofflig og rik som vin herfra skal være, og en vin som ikke må nytes nå, men legges til side i minst fem år. En kraftpakke å glede seg til.

Les mer om Burgund her

Domaine Vincent Girardin har en imponerende merittliste. Fra han overtok familiens to hektar som 19-åring i 1980 og frem til dagens 20 hektar fordelt på 42 parseller i Burgunds beste terroir har det vært suksess på suksess, heri inkludert en negoçiantvirksomhet fra 1994. Samtidig fikk han hjelp av sin kone Véronique. Ryggskaden i fjor gjorde at han måtte trappe ned noe, derav salget, men de egne vinmarkene pleies ufortrødent videre i samme ånd som før. Det betyr størst mulig grad av naturlig tilnærming i både vinmarker og vinkjeller.
 
Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag, altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis. Les mer her (klikk) og bli abonnent.

 
 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Raskere enn dette kan du ikke lage spagetti til middag
Dagens rett
Spagetti med enkel tomatsaus og bacon

Raskere enn dette kan du ikke lage spagetti til middag

Hjemmelaget tomatsaus smaker bedre og koster mindre enn kjøpesaus. Dagens oppskrift er i tillegg både rask og enkel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her