Godt år for Strag-gruppen

Strag-gruppen økte omsetningen med 15,7 prosent i fjor. Daglig leder Arve Røys Stranden er fornøyd.
Redaksjonen
04 Juli 2007 - 09:00

Omsetningen økte fra 37 millioner kroner i 2005 til drøyt 42 millioner kroner i 2006. Overskuddet endte på 4.457.134 kroner mot 537.664 i 2005, skriver selskapet i en pressemelding.
 
Daglig leder Arve Røys Stranden er tilfreds med utviklingen, som skyldes både tilfredsstillende drift og god avkastning på investeringer.
 
Investerer
- Aksjonærene lar mesteparten av overskuddet forbli i selskapet. Utbyttet til aksjonærene var kun 330.000 kr. Resterende overskudd for 2006, 4.127.134 kr, blir værende i selskapet for kommende investeringer, sier Stranden.
 
12 ansatte
Strag eier datterselskapene Gavin og Degel, og produserer likører, akevitt og gløgg på Vøyenenga i Bærum.
 
I alt sysselsetter Strag-gruppen 12 personer, hvorav fem i Bærum og sju i resten av landet.
 
- Den gode utviklingen fortsetter og vi er i ferd med å ansette flere salgs- og markedskonsulenter, sier Stranden.
 
Størst på øl
Strag er landets største importør av øl (målt i antall merker) og den største leverandøren av importøl til Vinmonopolet. I prosentvis vekst var Strag-gruppen i fjor nummer to av rundt 200 leverandører til polet.
 
Også i dagligvarebutikkene hadde Strag-gruppen god vekst med både øl og sider i tillegg til vin. Det største merket i dagligvarehandelen er Kopparbergs sider.
 
Nest størst
Selskapet Gavin er Norges nest største brennevinsprodusent med et 10-talls egne merker i salg.
 
I 2004-5 startet Strag import og salg av økologisk øl som det første selskapet i Norge. I 2006 startet Strag import og salg av Mongozo Fair Trade-øl og det glutenfrie ølet Glutaner som det første selskapet i Norge.
 
Miljøprofil
- Strag har en klar miljø- og helseprofil, og vil derfor i 2007-8 satse bevisst på både økologiske, Fair Trade- og helserelaterte produkter til både pol-, restaurant- og dagligvaremarkedet, sier Stranden.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Ribberestene får nytt liv i en banh mi
Dagens rett

Ribberestene får nytt liv i en banh mi

I løpet av en halvtime har du tryllet dem om til en saftig, sprø og syrlig-skarp smaksopplevelse.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Mangler du en forrett til nyttårsmenyen, er denne kombinasjonen av krabbe og mango løsningen
Dagens rett

Mangler du en forrett til nyttårsmenyen, er denne kombinasjonen av krabbe og mango løsningen

Superenkel, men likevel ytterst velsmakende, for her får både kongekrabbe og moden mango skinne.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Sent ute med å sikre nyttårsboblene? Null stress disse får du for 195 kroner
+
Ukens vin

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
+
Godbiter i pollisten

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene

Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Ribberestene får nytt liv i en banh mi
Dagens rett

Ribberestene får nytt liv i en banh mi

I løpet av en halvtime har du tryllet dem om til en saftig, sprø og syrlig-skarp smaksopplevelse.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Mangler du en forrett til nyttårsmenyen, er denne kombinasjonen av krabbe og mango løsningen
Dagens rett

Mangler du en forrett til nyttårsmenyen, er denne kombinasjonen av krabbe og mango løsningen

Superenkel, men likevel ytterst velsmakende, for her får både kongekrabbe og moden mango skinne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

25 oppskrifter for en lettere, men definitivt ikke kjedelig meny
Guide
Oppskrifter januarmenyen

25 oppskrifter for en lettere, men definitivt ikke kjedelig meny

At vi har sagt farvel til julens utskeielser, behøver ikke bety en hverdag fattig på smak, bare lettere. Her er 25 oppskrifter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen
Guide
Oppskrifter med kalkun

Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen

Om du ikke har din egen vri på nyttårskalkunen, bare har glemt hvordan du gjorde det i fjor eller vil gjøre noe helt nytt i år, finner du oppskriftene her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mexico: Maten som overlevde europeerne kalles førcolumbiansk
+

Mexico: Maten som overlevde europeerne kalles førcolumbiansk

Førcolumbianske mattradisjoner er en av grunnpilarene i det meksikanske kjøkkenet. Samtidig er det en gastronomi som fortsatt lever i beste velgående i sin opprinnelige form.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Sent ute med å sikre nyttårsboblene? Null stress disse får du for 195 kroner
+
Ukens vin
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her