Godt år for Strag-gruppen

Strag-gruppen økte omsetningen med 15,7 prosent i fjor. Daglig leder Arve Røys Stranden er fornøyd.
Redaksjonen
04 Juli 2007 - 09:00

Omsetningen økte fra 37 millioner kroner i 2005 til drøyt 42 millioner kroner i 2006. Overskuddet endte på 4.457.134 kroner mot 537.664 i 2005, skriver selskapet i en pressemelding.
 
Daglig leder Arve Røys Stranden er tilfreds med utviklingen, som skyldes både tilfredsstillende drift og god avkastning på investeringer.
 
Investerer
- Aksjonærene lar mesteparten av overskuddet forbli i selskapet. Utbyttet til aksjonærene var kun 330.000 kr. Resterende overskudd for 2006, 4.127.134 kr, blir værende i selskapet for kommende investeringer, sier Stranden.
 
12 ansatte
Strag eier datterselskapene Gavin og Degel, og produserer likører, akevitt og gløgg på Vøyenenga i Bærum.
 
I alt sysselsetter Strag-gruppen 12 personer, hvorav fem i Bærum og sju i resten av landet.
 
- Den gode utviklingen fortsetter og vi er i ferd med å ansette flere salgs- og markedskonsulenter, sier Stranden.
 
Størst på øl
Strag er landets største importør av øl (målt i antall merker) og den største leverandøren av importøl til Vinmonopolet. I prosentvis vekst var Strag-gruppen i fjor nummer to av rundt 200 leverandører til polet.
 
Også i dagligvarebutikkene hadde Strag-gruppen god vekst med både øl og sider i tillegg til vin. Det største merket i dagligvarehandelen er Kopparbergs sider.
 
Nest størst
Selskapet Gavin er Norges nest største brennevinsprodusent med et 10-talls egne merker i salg.
 
I 2004-5 startet Strag import og salg av økologisk øl som det første selskapet i Norge. I 2006 startet Strag import og salg av Mongozo Fair Trade-øl og det glutenfrie ølet Glutaner som det første selskapet i Norge.
 
Miljøprofil
- Strag har en klar miljø- og helseprofil, og vil derfor i 2007-8 satse bevisst på både økologiske, Fair Trade- og helserelaterte produkter til både pol-, restaurant- og dagligvaremarkedet, sier Stranden.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne håndfullen med pinot noirer imponerer stort, men det er mer enn dette blant de mer enn 1000 nyhetene
+
Tester

Denne håndfullen med pinot noirer imponerer stort, men det er mer enn dette blant de mer enn 1000 nyhetene

Marsnyhetene byr på en rekke legender og viner med legendepotensial fra mange vinområder og druesorter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Bruno Paillard: Ingen over ingen ved siden
+

Bruno Paillard: Ingen over ingen ved siden

Alice Paillard viderefører faren Brunos 40 år gamle filosofi som aldri har vært mer aktuell enn nå. Den kommer fullt til uttrykk gjennom deres NPU – nec plus ultra – den optimale champagne.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Når torsken kommer som skrei, må du prøve denne oppskriften
Dagens rett

Når torsken kommer som skrei, må du prøve denne oppskriften

En virkelig delikatesse er hva vi varter opp med som dagens rett - som blir ekstra godt med filet fra skreins kraftige ryggstykke.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Inviter på denne franskinspirerte lammegryten
Dagens rett

Inviter på denne franskinspirerte lammegryten

Varm og full av smak, men likevel lett å lage - dette er en perle av en søndagsmiddag som alle kan klare å få til.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne håndfullen med pinot noirer imponerer stort, men det er mer enn dette blant de mer enn 1000 nyhetene
+
Tester

Denne håndfullen med pinot noirer imponerer stort, men det er mer enn dette blant de mer enn 1000 nyhetene

Marsnyhetene byr på en rekke legender og viner med legendepotensial fra mange vinområder og druesorter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bruno Paillard: Ingen over ingen ved siden
+

Bruno Paillard: Ingen over ingen ved siden

Alice Paillard viderefører faren Brunos 40 år gamle filosofi som aldri har vært mer aktuell enn nå. Den kommer fullt til uttrykk gjennom deres NPU – nec plus ultra – den optimale champagne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du marsutgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du marsutgaven 2025 av Apéritif magasin

København byr på koreansk mattempel og drikken du får der, finnes også i Norge. Både El Salvador og Valpolicella besøkes, og naturvinens framtid diskuteres også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Leser du Sjøfareren, er det dette du skal ha i glasset - vi snakker om viner som skriver verdenshistorie
+
Godbiter i pollisten

Leser du Sjøfareren, er det dette du skal ha i glasset - vi snakker om viner som skriver verdenshistorie

Boka som velfortjent har tatt Norge med storm, fortjener også noe unikt i glasset. Mer unikt enn dette skal du lete lenge etter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne suppen er den reneste medisin for alle sanser
Dagens rett

Denne suppen er den reneste medisin for alle sanser

Knallgul, sødmefylt og varmt krydret med ingefær som i seg selv er den beste medisin mot forkjølelse. Oppskriften er superenkel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Når torsken kommer som skrei, må du prøve denne oppskriften
Dagens rett

Når torsken kommer som skrei, må du prøve denne oppskriften

En virkelig delikatesse er hva vi varter opp med som dagens rett - som blir ekstra godt med filet fra skreins kraftige ryggstykke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her