Gode tider for Cornelius

Det er gode tider for sjømatrestauranten Cornelius, som ligger på en øy midt i skipsleia mellom Bergen og Sotra. Overskuddet er nesten en million kroner.
Redaksjonen
07 Januar 2008 - 09:00

Sentralt i driften står Alf R. Sætre, også kjent som Skjellmannen. Han forteller gjestene om sitt liv som oppdretter i USA, sitt liv som dykker i Nordsjøen og som østersoppdretter på Vestlandet. Dette selges som et slags foredrag og gir godt med gjester og penger i kassen.
 
Viktige inntekter
Den fascinerende historien gir viktige inntekter som er med på å holde restauranten i live.
 
Cornelius er en sjørestaurant på en holme i landets mest trafikkerte skipsled. Antall gjester vokser stadig. Sætre og kokken Odd Einar Tufteland er kjent for sjømaten sin. Det går stort sett i skjell, krabbe, hummer, fisk og kråkeboller.
 
Sterk økning
I 2005 hadde restauranten Cornelius 6 000 gjester. I 2006 økte antallet til 9 000, mens tallet for i fjor ble 11 500.
 
- Vi regnet med at hotellene i byen ville se på oss som en konkurrent, men det skjedde ikke. Tvert imot anbefaler de ofte gjestene å besøke oss. Det synes vi er veldig positivt, for vi kan gi dem en opplevelse de ikke får andre steder. På en stor skjerm, knyttet til et undervannskamera, kan de se når vi fanger krabbe eller tar hummer - eller høster skjell for den saks skyld. Gjestene får også anledning til å tilberede råvarene selv. Vi ser på oss selv som både sjømatrestaurant og kompetansesenter for sjømat. Vi selger også konsulenttjenester innenfor sjømat, sier Sætre til bt.no.
Trolig vekst
- Vi regner med en solid vekst i årene fremover, og skal nå investere i bedre infrastruktur for rundt fem millioner kroner. Vi er jo på en liten holme. Alt må fraktes hit med båt, og da må vi kunne lagre råvarene på en skikkelig måte, sier Sætre.
 
Cornelius AS er oppkalt etter Sætres oldefar som drev med oppdrett av østers. Selskapet eies av Sætre og kokk/daglig leder Odd Einar Tufteland med femti prosent hver. Lønnsomheten har økt fra år til år.
 
Omsetningen i 2006 økte med 103 prosent sammenlignet med 2005-tallene. Driftsresultatet landet på 1,4 millioner, mot drøye 57 000 kroner året før.
 
Årsresultatet ble vel 0,9 millioner kroner,noe som må sies å være pent.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her