Gode tider for Cornelius

Det er gode tider for sjømatrestauranten Cornelius, som ligger på en øy midt i skipsleia mellom Bergen og Sotra. Overskuddet er nesten en million kroner.
Redaksjonen
07 Januar 2008 - 09:00

Sentralt i driften står Alf R. Sætre, også kjent som Skjellmannen. Han forteller gjestene om sitt liv som oppdretter i USA, sitt liv som dykker i Nordsjøen og som østersoppdretter på Vestlandet. Dette selges som et slags foredrag og gir godt med gjester og penger i kassen.
 
Viktige inntekter
Den fascinerende historien gir viktige inntekter som er med på å holde restauranten i live.
 
Cornelius er en sjørestaurant på en holme i landets mest trafikkerte skipsled. Antall gjester vokser stadig. Sætre og kokken Odd Einar Tufteland er kjent for sjømaten sin. Det går stort sett i skjell, krabbe, hummer, fisk og kråkeboller.
 
Sterk økning
I 2005 hadde restauranten Cornelius 6 000 gjester. I 2006 økte antallet til 9 000, mens tallet for i fjor ble 11 500.
 
- Vi regnet med at hotellene i byen ville se på oss som en konkurrent, men det skjedde ikke. Tvert imot anbefaler de ofte gjestene å besøke oss. Det synes vi er veldig positivt, for vi kan gi dem en opplevelse de ikke får andre steder. På en stor skjerm, knyttet til et undervannskamera, kan de se når vi fanger krabbe eller tar hummer - eller høster skjell for den saks skyld. Gjestene får også anledning til å tilberede råvarene selv. Vi ser på oss selv som både sjømatrestaurant og kompetansesenter for sjømat. Vi selger også konsulenttjenester innenfor sjømat, sier Sætre til bt.no.
Trolig vekst
- Vi regner med en solid vekst i årene fremover, og skal nå investere i bedre infrastruktur for rundt fem millioner kroner. Vi er jo på en liten holme. Alt må fraktes hit med båt, og da må vi kunne lagre råvarene på en skikkelig måte, sier Sætre.
 
Cornelius AS er oppkalt etter Sætres oldefar som drev med oppdrett av østers. Selskapet eies av Sætre og kokk/daglig leder Odd Einar Tufteland med femti prosent hver. Lønnsomheten har økt fra år til år.
 
Omsetningen i 2006 økte med 103 prosent sammenlignet med 2005-tallene. Driftsresultatet landet på 1,4 millioner, mot drøye 57 000 kroner året før.
 
Årsresultatet ble vel 0,9 millioner kroner,noe som må sies å være pent.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du beviset for hvor lagringsdyktig vintage portvin er
+
Tester
80 portvin, madeira, sherry, vermut, rivesaltes, banyuls og andre hetviner testet

Her får du beviset for hvor lagringsdyktig vintage portvin er

28 år gammel portvin som er i like god toppform som 2022-utgaven. Det forteller alt om denne vinstilens selvfølgelige plass i en hver vinkjeller med ambisjoner. Men også at du ikke trenger en vinkjeller for å oppleve vellagret vin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Norsk sherrysatsing - minst i volum, stor i smak
+

Norsk sherrysatsing - minst i volum, stor i smak

På en 300 år gammel eiendom i Jerez lager paret Brita Wergeland Hektoen og Agustin Benjumeda sherry i mikrovolum, og på en annen mer tradisjonell måte enn de klassiske sherrybodegaene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Skal du smake på årets ribbe allerede nå, gjør det med en kinesisk touch
Dagens rett

Skal du smake på årets ribbe allerede nå, gjør det med en kinesisk touch

Når den klassiske ribbemiddagen er hellig, gå for denne spennende oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

By på en kraftpakke av en sjømatsuppe
Dagens rett

By på en kraftpakke av en sjømatsuppe

I denne suppa trenger du kraft av rekeskall - eller ferdig skalldyrkraft fra fryser eller butikk. Mektig godt smaker den.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du beviset for hvor lagringsdyktig vintage portvin er
+
Tester
80 portvin, madeira, sherry, vermut, rivesaltes, banyuls og andre hetviner testet

Her får du beviset for hvor lagringsdyktig vintage portvin er

28 år gammel portvin som er i like god toppform som 2022-utgaven. Det forteller alt om denne vinstilens selvfølgelige plass i en hver vinkjeller med ambisjoner. Men også at du ikke trenger en vinkjeller for å oppleve vellagret vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Norsk sherrysatsing - minst i volum, stor i smak
+

Norsk sherrysatsing - minst i volum, stor i smak

På en 300 år gammel eiendom i Jerez lager paret Brita Wergeland Hektoen og Agustin Benjumeda sherry i mikrovolum, og på en annen mer tradisjonell måte enn de klassiske sherrybodegaene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det har ikke blitt laget så lite vin siden 1961

2024 ga rekordsmå avlinger over store deler av vinverdenen. Klimaendringene har hovedskylda.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette drikker du til pinnekjøtt
Tester
Drikke til pinnekjøtt

Dette drikker du til pinnekjøtt

De siste årene har det blitt mer og mer populært å velge vin i stedet for øl og akevitt til pinnekjøttet, men hva skal vi tenke på før valget tas?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Når du serverer medisterpølse på denne måten, må du lage stor porsjon med solbærdip
Dagens rett

Når du serverer medisterpølse på denne måten, må du lage stor porsjon med solbærdip

Julematen er i butikkene allerede. Da passer det fint å prøve noen nye kombinasjoner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Skal du smake på årets ribbe allerede nå, gjør det med en kinesisk touch
Dagens rett

Skal du smake på årets ribbe allerede nå, gjør det med en kinesisk touch

Når den klassiske ribbemiddagen er hellig, gå for denne spennende oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her