Gjennomført god smak

Denne uken lader vi opp til Bob Dylan entrer scenen i Oslo Spektrum med både den store rockerens favorittrødvin og -whisky.
Aase E. Jacobsen
28 Mars 2007 - 01:01

Ingen Bob Dylan-fans ville noensinne mistenke den store helten for å gå på akkord med sin egen smak - ei heller selge sjela for en kommersiell sak.

Når Rosso Conero 2006 (48734) og Springbank 10 Years Old (45387) knyttes til Dylan er det heller ikke fordi han promoterer produktene på noen måte - annet enn ved å uttrykke en forkjærlighet for dem.

Ikke for drikkfeldige
Selv om Dylan har hatt sine svært så fuktige perioder, så er verken den italienske rødvinen eller whiskyen noe du heller innpå i store mengder.

De passer egentlig veldig godt sammen. Hvem du velger å starte med er egentlig hipp som happ. Blant vinvenner er det dødssynd å nyte brennevin før vin - og i hvert fall en såpass røykpreget sak som Springbank 10 years.

Oppkalt etter Dylan-sanger
Men Fattoria le Terrazze Rosso Conero 2004 er så robust at den tåler det meste. Rik og god med masse mørke bær, fine syrer og gode tanniner. En saftig blodig kjøttstykke er hva den trenger - og kanskje "Blood on the tracks" i cd-spilleren?

"Planet Waves" eller "Visions of Johanna" (fra Blonde on Blonde) er kanskje det produsenten av vinen, Antonio Terni, hadde valgt. I alle fall har han kalt opp noen av vinene sine etter dette albumet og denne låten fra den store mesteren.

Lover godt
Og det er gjort i full forståelse med Dylan som er en god venn av Terni som for øvrig kjennetegnes av å alltid bære musikklegenden på brystet. Dylan har sågar "bestilt" og signert Planet Waves-vinen som har fått litt merlot inn i blandingen.

Kanskje Bob syntes den rene montepulciano-vinen i toppsjiktet, Visions of J., som kun lages i de beste årgangene, ble for tøff? Uansett er ingen av disse å få tak i her til lands - ennå.

Inntil videre må alle Dylan-fans nøye seg med Rosso Conero 2004 som er husets enkleste. Og den lover godt for fortsettelsen.

Bekrefter god smak
Enn så lenge må altså Dylan-vinen få følge av Springbank. Når det gjelder Dylans forhold til denne whiskyen er muligens bare et gammelt rykte som er blitt en etablert sannhet. I hvert fall har ikke jeg funnet kilden til påstanden. Men uansett bekrefter den at Dylan har god smak i sitt valg av drikke.

I sine sanger er det imidlertid whiskey med e (altså av amerikansk opprinnelse) han synger om i blant andre "Cold Irons Bound" (Time out of mind, 1997) og "The Ballad of Ira Hayes" (A fool such as I, 1973) som for øvrig er hyperaktuell nå i forbindelse med at Clint Eastwoods mye omtalte "Brev til Iwo Jima" går på kino.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør som svenskene, server denne klassikeren til julefrokost eller -lunsj
Dagens rett
Janssons fristelse

Gjør som svenskene, server denne klassikeren til julefrokost eller -lunsj

Det er ingen grunn til å fortelle familiens mest følsomme at det er ansjos i denne potetgratengen. De vil garantert elske den.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her