Nå finnes det mange ulike typer tonic på markedet, flere av disse med smaker som skal passe ulik stiler av gin.
Denne uken hiver jeg meg på bølgen med en av mine favorittsmaker for sommeren – nemlig tindved.
Hvis du lurer på hva tindved er, så er det de små søte oransje og svært vitaminrike bærene på tindved-busken som vokser vilt langs den nordnorske kysten. Bærene som nå dyrkes mer kommersielt, er blitt veldig populære i kjølvannet av det nordiske kjøkkens suksess, og vi bartendere henger oss på. Mange kaller bærene havtorn eller hagtorn, men det riktige navnet på norsk er tindved.
For å lage shrub legges tindvedbær i et glass sammen med eddik og sukker – denne blandingen lar vi trekke i en ukes tid. Når det har gått en uke, siler vi den slik at vi har en såkalt «shrub».
Se våre andre drinkoppskrifter med shrub
Resten av oppskriften og fremgangsmetoden er svært enkel – et glass med isbiter, gin, tonic og topp opp med shrub.
Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter hvis du bruker Mine sider og Bartender.
Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.