Gi årgangsvinen en helsesjekk

Har du et Penfolds-klenodium i vinhylla som er lagret i 15 år eller mer? I oktober kan du gi vinen en gratis helsesjekk, på Penfolds "omkorkings"- klinikk i Stockholm. Det vil også være mulig å prøvesmake godene - uten å måtte ofre flasken!
Redaksjonen
09 September 2009 - 08:00

Australske Penfolds er det eneste vinhuset i verden som åpner for at samlere skal få omkorket vinene. 8. oktober kommer vinhusets eksperter for første gang til Skandinavia. Har du en Penfolds-vin som har vært lagret i over 15 år, kan du få vinen kvalitetskontrollert, smakt, etterfylt og korket Penfolds legendariske sjefsvinmaker, Peter Gago. Re-Corking Clinic, som arrangementet kalles, finner sted på Operaterrassen i Stockholm og er åpent for alle samlere.

- De fleste av Penfolds viner egner seg godt til lagring. Re-Corking Clinic er vår måte å gi noe tilbake til alle entusiastene som tar vare på vinene sine år etter år, forklarer australske Peter Gago, sjefsvinmaker hos Penfolds.

Smak nå- eller om 20 år
Å korke om en vin er en teknisk og varsom prosess som krever profesjonell veiledning. Når vinen åpnes fylles tuten med en spesiell gass som er tyngre enn oksygen. Gassen hindrer at vinen tar skade av prosessen.

- De fremmøtte gleder seg alltid til å få smake hvordan vinen har utviklet seg over tid. Dersom vinen ikke holder høy nok kvalitet, anbefaler vi at eieren går hjem og nyter den samme kveld. Ved omkorking kan det fort bli 20 - 30 år før neste anledning byr seg, sier Peter Gago.

Vin til 100.000 kroner
Gago verdisetter og sertifiserer flaskene sammen med spesialister fra det kjente auksjonshuset Christie's.

Penfolds' viner har tidligere blitt auksjonert bort til godt over 100.000 kroner flasken. På grunn av den strenge kvalitetskontrollen har vin som er sertifisert fra Penfolds Re-Corking Clinic en høyere markedsverdi enn viner som ikke er sertifisert.

Omkorkede viner kan lagres opp mot 30 år til, avhengig av vinen. Det er først og fremst ikonviner som Grange og RWT Shiraz, som korkes om. Dette er viner som egner seg for lagring over lengre tid, og er attraktive kjøpsobjekter på internasjonale vinauksjoner.

Norske samlere kan melde seg på Recorking-Clinic i Stockholm på www.penfolds.se.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

På Poppy får du denne bestselgeren både med og uten alkohol
+

På Poppy får du denne bestselgeren både med og uten alkohol

Med Poppy lover Xuseen og Thomas Ramse-Miskell fargerikt mangfold, nytelse og glede, og at det alltid er en colada og en frozen på menyen. Samt ikke minst fullgode alkoholfrie alternativer og velvalgte viner.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fantastiske whiskyer på øverste hylle og styrke
+
Tester
56 nye brennevin spesialpol november 2024

Fantastiske whiskyer på øverste hylle og styrke

De aller beste er ikke en gang kvotert, og samtidig gunstig priset i en internasjonal kontekst. Noen perler som ikke er whisky, finnes også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En sjømatgryte som denne topper det meste
Dagens rett
Spansk sjømatgryte - Zarzuela

En sjømatgryte som denne topper det meste

Mengder med smaksrik sjømat i en og samme gryte. Bare navnet forteller at her blir det fest.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Den norske klassikeren dampet kveite slår aldri feil - spesielt ikke med dette tilbehøret
Dagens rett

Den norske klassikeren dampet kveite slår aldri feil - spesielt ikke med dette tilbehøret

De ingefærkokte gulrøttene setter en ekstra spiss på denne klassiske retten med dampet kveite, agurksalat og sandefjordsmør.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
På Poppy får du denne bestselgeren både med og uten alkohol
+

På Poppy får du denne bestselgeren både med og uten alkohol

Med Poppy lover Xuseen og Thomas Ramse-Miskell fargerikt mangfold, nytelse og glede, og at det alltid er en colada og en frozen på menyen. Samt ikke minst fullgode alkoholfrie alternativer og velvalgte viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fantastiske whiskyer på øverste hylle og styrke
+
Tester
56 nye brennevin spesialpol november 2024

Fantastiske whiskyer på øverste hylle og styrke

De aller beste er ikke en gang kvotert, og samtidig gunstig priset i en internasjonal kontekst. Noen perler som ikke er whisky, finnes også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kvitnes Gård er både årets kjøkken og årets sirkulære matgründer

Det er Matprisen som deler ut ulike bærekraftpriser, som (omsider) fant Halvar Ellingsen og hans team i Vesterålen denne prisen verdig. Det gjorde også Norges vel når de skulle dele ut sin Gründerpris for 2024.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sensasjonell førsteplass til Himkok

I kåringen Topp500Bars kommer Himkok som nummer én. Det betyr at det er denne baren som nå er på hele verdens lepper.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gratiner pastaputer fra butikken, og du kommer aldri til å spise dem på en annen måte senere
Dagens rett

Gratiner pastaputer fra butikken, og du kommer aldri til å spise dem på en annen måte senere

Å gratinere er en sikker suksess for en rett - det blir garantert spist opp. Også om du bruker ferdigpasta eller rester.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En sjømatgryte som denne topper det meste
Dagens rett
Spansk sjømatgryte - Zarzuela

En sjømatgryte som denne topper det meste

Mengder med smaksrik sjømat i en og samme gryte. Bare navnet forteller at her blir det fest.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her