General i ny drakt

I en tid med røykeforbud og visshet om at røyking ikke er spesielt bra øker snusbruken. Nå kommer General i ny drakt.
Redaksjonen
02 Mars 2007 - 09:55

General er for mange synonymt med snus. Kanskje ikke så rart, for her hjemme har merket en markedsandel på rundt 76 prosent. I hjemlandet Sverige er markedsandelen 32 prosent.

I Norge selges det totalt mer enn dobbelt så mye General sammenliknet med alle andre snustyper.

Nå kommer boksene med et mer moderne uttrykk. Dette skal gjøre det lettere å skille de forskjellige snusformatene.

Populært
- General er et meget viktig varemerke for oss og et populært snusmerke blant forbrukerne. Nå vil vi befeste Generals stilling som premiummerke. General har sin styrke i den spesielle smaken, og det skal også gjenspeiles i utseendet på boksen, sier Mikael Arnebert, som er informasjonssjef, Swedish Match Division Nord-Europa.

Swedish Match har laget et klarere skille mellom de ulike formatene. Det skal bli lett å skille for eksempel løs, porsjon og white portion, med forskjellige farger i stripemønster. Designen er også styrket med et stilisert skip omkranset av tobakksblader. 

Siden 1915
General er et av de eldste snusvaremerkene som finnes, og har vært på markedet siden 1915. Navnet stammer fra fabrikantenes gamle betegnelse på en generell snus som ble solgt uten eget varemerke. General har en tydelig smak av tobakk, med innslag av bergamott.

Fakta om General:

• Nesten 235 000 nordmenn og over 360 000 svensker snuser General.
• Det fremstilles daglig 350 000-400 000 bokser med General.
• Det største internasjonale svenske snusvaremerket - eksporteres for eksempel til Russland og Sør-Afrika. Selges også i USA.
• Den største snusfamilien med åtte produkter (Original, White, Maxi, Mini, Mini White, Onyx, Silver, Løs).

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her sørger gamle vinstokker for ekstra dybde
+
Godbiter i pollisten

Her sørger gamle vinstokker for ekstra dybde

Det betyr at du får den ekte smaken av Burgunds terroir, men ikke helt upåvirket av trender.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Supertoscaner som ikke får lov å hete det
+
Ukens vin

Supertoscaner som ikke får lov å hete det

Den kommer fra en hemmelig kilde, men at den er i et høyt kvalitetssjikt, forteller smaken alt om.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her sørger gamle vinstokker for ekstra dybde
+
Godbiter i pollisten

Her sørger gamle vinstokker for ekstra dybde

Det betyr at du får den ekte smaken av Burgunds terroir, men ikke helt upåvirket av trender.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Supertoscaner som ikke får lov å hete det
+
Ukens vin

Supertoscaner som ikke får lov å hete det

Den kommer fra en hemmelig kilde, men at den er i et høyt kvalitetssjikt, forteller smaken alt om.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Med denne kan du feire lite-versjonen av Thanksgiving
Dagens rett
Stekt rosenkål a la Thanksgiving

Med denne kan du feire lite-versjonen av Thanksgiving

Nå er rosenkålen for fullt på vei inn i butikkhyllene, og den fortjener en annen skjebne enn overkokt tilbehør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her