Går så det griner

I Asker og Bærum finnes det åtte serveringssteder ved vannet. Alle går så det griner - så langt i år.
Redaksjonen
27 Juni 2007 - 21:00

Det betyr mer penger til aktører som Sult, Bølgen & Moi, Trygve Hegnar og noen andre, private drivere.
 
Serveringsstedene langs fjorden kan melde om langt bedre salgstall enn i fjor.
 
Høyt belegg
- Vi har hatt høyt belegg i det flotte uteværet. April var en uvanlig god måned. Mai var like fin som i fjor og juni har så langt vært helt fantastisk, sier restaurantsjef Hilde Aanensen hos Bølgen & Moi på Høvikodden til Budstikka.
 
2 700 uteplasser
Det er altså åtte serveringssteder langs vannet i Asker og Bærum. Til sammen har de 2 700 sitteplasser og 1 800 av disse er utendørs. I tillegg er det 400 uteplasser på Sjøflyhavna på Fornebu, men denne restauranten restaureres.
 
Det er ennå ikke bestemt hvem som får drive denne restauranten fra neste sesong, men interessen er stor. Så langt har det meldt seg ti interessenter.
 
65 millioner kroner
Holmen Fjordhotell har 370 plasser inne og 400 ute. I fjor omsatte stedet for 65 millioner kroner. Bølgen & Moi omsatte for 21,5 millioner. Strand Restaurant omsatte for 6 millioner kroner mens Hvalstrand Bad omsatte for 8,5 millioner kroner.
 
Café Cartagene på Lysaker omsatte for 5,2 millioner kroner på 9 måneder i fjor. La Donna dei Tuffi, Vollen Fjordkro og Sjøflyhavna hadde ikke drift I fjor.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Billig-champagne som skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Billig-champagne som skiller seg ut

Den er nemlig laget med alle de sju tillatte druesortene i Champagne. Og ordet billig bør stå i anførselstegn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Beste chianti under 200 kroner
+
Ukens vin

Beste chianti under 200 kroner

Den koster sågar bare 149,90 og overgår det meste i dette prissjiktet, uansett opprinnelse. Den kommer dessuten fra et middelalderslott.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Billig-champagne som skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Billig-champagne som skiller seg ut

Den er nemlig laget med alle de sju tillatte druesortene i Champagne. Og ordet billig bør stå i anførselstegn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Beste chianti under 200 kroner
+
Ukens vin

Beste chianti under 200 kroner

Den koster sågar bare 149,90 og overgår det meste i dette prissjiktet, uansett opprinnelse. Den kommer dessuten fra et middelalderslott.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Håvard Werkland nådde nesten pallen i årets Bocuse d'Or

En fjerdeplass og prisen for beste tallerkenrett føyer Håvard Werkland og det norske teamet inn i en god norsk tradisjon med å gjøre det veldig godt i Bocuse d'Or - verdens tøffeste kokkekonkurranse.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Forsiden akkurat nå - 5

En helaften med spansk eleganse på Bon Lio
Matkurs og vinkurs
Winemakers dinner 11. mars i Oslo

En helaften med spansk eleganse på Bon Lio

Den 11. mars kan du bli med på en uforglemmelig kveld der fem eksepsjonelle viner fra Priorat matches med en utsøkt 5-retters meny fra Bon Lio.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her