Den rike matkulturen i Midtøsten kjenner ingen grenser. Men er like fullt under stadig større press med alle de grufulle krigshandlingene. Derfor er det viktig å ta løfte fram og ta vare på det man kan. Arayes er en tradisjon som knyttes til de arabisktalende delene av Midtøsten og særlig den palestinske. Navnet er flertall for brud. Men det er ikke snakk om en rett forbeholdt bryllup. Derimot en type snacks som smaker utrolig godt. Et populært innslag på pikniker og andre sosiale sammenhenger. Arayes finnes det utallige versjoner av. Felles har alle at de er sprøstekte.
Dagens rett
Foto: (Nataly Hanin)
Fylte sprøstekte pitabrød kan bli din nye favoritt
Denne palestinske tradisjonen minner om quesadillas, piroger og empanadas, men utkonkurrerer alle.
Aase E. Jacobsen
22 November 2024 - 00:00
Arayes fylte pitabrød som i Palestina
Fremgangsmåte
- Bland kjøttdeig med krydderet.
- La stå kaldt i minst 30 minutter eller over natten.
- Stek raskt i olivenolje - det er ikke nødvendig men vil forkorte tiden det tar å steke de fylte pitabrødene.
- Del pitabrødene i to og åpne forsiktig. Om du varmer dem lett blir det enklere.
- Fordel kjøttfyllet jevnt og tynt på de fire pitahalvdelene.
- Klem pitabrødene godt sammen.
- Ha i mer olje i den sammen pannen som du stekte fyllet,
- Stek pitabrødene sprø på hver side.
- For ekstra sprøhet kan du avslutte med en runde i stekeovnen ved 180 grader.
- Tahini yoghurt-saus:
- Pisk sammen ingrediensene.
- Server pitaene med et dryss av friskhakket koriander samt sausen og en tomatsalsa på siden.
Lyst til å lage noe annet med pitabrød så se her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
Forsiden akkurat nå