Den rike matkulturen i Midtøsten kjenner ingen grenser. Men er likefullt under stadig større press med alle de grufulle krigshandlingene. Derfor er det viktig å ta vare på det man kan. Arayes er en tradisjon som knyttes til de arabisktalende delene av Midtøsten. Navnet er flertall for brud. Men det er ikke snakk om en rett forbeholdt bryllup.
Dagens rett
Foto: (Nataly Hanin)
Fylte sprøstekte pitabrød kan bli din nye favoritt
Aase E. Jacobsen
22 November 2024 - 00:00
Arayes fylte pitabrød som i Midtøsten
Fremgangsmåte
- Bland kjøttdeig med krydderet.
- La stå kaldt i minst 30 minutter eller over natten.
- Stek i olivenolje til pent brunt.
- Del pitabrødene i to og åpne forsiktig. Om du varmer dem lett blir det enklere.
- Fordel kjøttfyllet på de fire pitahalvdelen.
- Klem sammen.
- Ha mer olje i den sammen pannen og stek pitabrødene sprø på hver side.
- Tahini yoghurt-saus:
- Pisk sammen ingrediensene.
- Server pitaene med et dryss av friskhakket koriander samt sausen og en tomatsalsa på siden.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
Forsiden akkurat nå