Dagens rett

Frittata med spinat og parmesan

En italiensk omelett med spinat og parmesan er perfekt sommermat
Foto: (Matprat)

En italiensk omelett med spinat og parmesan er perfekt sommermat

Frittata er en avansert og italiensk form for omelett med masse spinat og løk. Perfekt sommermat med andre ord som kan serveres varm eller kald.
05 Juli 2022 - 23:00

Frittata er avledet av det italienske ordet for å steke, friggere, og var opprinnelig navnet på å steke egg. Men er altså blitt omelett på italiensk. Det finnes ingen regler for hva som skal i en slik omelett. Noen har sågar melk i, men det gjelder ikke denne oppskriften. Her er det parmesanen som står for melkeproteinene. 

Du kan fint bruke en norsk hard, vellagret og smuldrete ost i stedet. 

Siden spinat avgir væske når den stekes tilsettes heller ikke vann i denne omeletten. 

Se våre andre oppskrifter på frittata 

Her finner du mange deilige omeletter

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Frittata med spinat og parmesan

Frittata med spinat og parmesan

Fremgangsmåte

Skyll spinaten godt og la vannet renne av. Del over løken og skjær den i skiver (halve ringer).

Fres løk og hakket hvitløk i smør i en panne ved middels varme. Ha spinaten i pannen og fres den til den faller sammen. Stek eventuelt i et par omganger dersom det blir liten plass i pannen.

Visp eggene lett sammen med salt og pepper. Ha i løk, hvitløk, spinat, pinjekjerner og revet parmesan. Bland alt godt sammen. Hell blandingen i en panne med litt smør. Legg over lokk og stek ved svak varme i ca. 20 minutter til frittataen har stivnet. Tiden varierer med størrelsen på pannen.

Har du dårlig tid? Del frittata-oppskriften i to og stek i to panner samtidig.

Tips: Har du stekepanne som tåler å stå i stekeovnen, kan tortillaen stekes ved 225 °C i ca. 15 minutter. Tiden varierer med størrelsen på pannen.

Flere oppskrifter på Frittata

Her finner du mange deilige omeletter

Slik får du brukt opp alle eggene du har kjøpt inn

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen
Dagens rett

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen

Svinekjøtt med nøttesaus er både smakfull, krydret og lett å få til. Du blir ikke skuffet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her