Jeg undret meg litt når bartenderen spurte om jeg hadde lyst på en foxy drink, men det skulle vise seg å være en skikkelig innertier.
Cocktailen han serverte hadde akkurat den fylde og herlige balanse mellom sødme og syrlighet, som er så deilig på kalde, klare høstdager.
Så var den jo også laget på ett av våre favorittbrennevin -
cognac!
Første gangen jeg var i Cognac lærte jeg fort at cognac kan brukes til langt mer enn bare som avec etter en bedre middag.
Der ble vi servert de beste cognacene som longdrinker, på is og i variasjoner som var rimelig fremmed for oss.
Som regel bruker man en enkel cognac til drinker, men i cocktailer med få ingredienser, kommer raffinementet til de bedre cognacene til sin rett. Det er derfor ingen grunn til ikke å bruke en XO i drinker slik vi har gjort her.
Vi ønsker deg en riktig god helg!
Nå kan du gratis få Ukens drink som e-post. Se lenger ned for mer info.
Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.
Fremgangsmåte
Ha alle ingrediensene i en cocktailshaker med is og rist godt.
Sil over i godt avkjølte cocktailglass og pynt med en eplebåt.
Råvare: