Franciacorta og Trentino

Redaksjonen
11 Desember 2008 - 16:03

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter

Franciacorta og Trentino

+ (87p)
Bellavista Franciacorta Cuvée Brut
Az. Agr. Bellavista
Italia - Lombardia
33106 VSD - kr 239,00 (75cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Gaia Wine & Spirits
Farge og duft: Farge og duft:Lys gulgrønn. Frisk ren og elegant duft med blomster, gule søte frukter, noe krydder samt fint autolysepreg.
Smak: Saftig anslag, veldig myk og deilig med små fine bobler, sitter veldig godt og lenge med noe fruktsødme i finishen. (UÅ)
Bruksområde: Fingermat.
Vurdering: En svært vellaget musserende. Innen et par år. Meget godt kjøp. 87 p (UÅ) (06.11.08)
Laget av: 80% Chardonnay, 18% Pinot Noir, 2% Pinot Blanc
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 7 md. fatlagring
Bestill her:

(86p)
Ferrari Maximum Brut
Ferrari F. lli Lunelli
Italia - Trentino
VSD - ca. kr 220,00 (75cl)
Kun Horeca
Moestue Grape Selections
Farge og duft: Lys gul. Elegant mineralsk duft med gule epler, bakst og sitrus.
Smak: Friskt saftig anslag, god mousse, fin bitterhet mot slutten, tørr god og veldig frisk finish. (UÅ)
Bruksområde: Aperitiff.
Vurdering: En veldig forfriskende og god musserende. Innen et par år. Godt kjøp. 86 p (UÅ) (06.11.08)

(86p)
Ca' del Bosco Cuvée Prestige Franciacorta Brut
Ca' del Bosco
Italia - Lombardia
59045 Gaia Wine & Spirits - kr 249,40 (75cl)
Bestillingsutvalg
Gaia Wine & Spirits
Farge og duft: Gullgul. Lett elegant duft med moden gul frukt, noe lime.
Smak: Mykt anslag, følger duften, fin mousse, myk og behagelig, fine bittertoner i finishen. (UÅ)
Bruksområde: Aperitiff.
Vurdering: En veldig behagelig og lettdrikkelig musserende. Innen et par år. Godt kjøp. 86 p (UÅ) (06.11.08)
Laget av: 75 % chardonnay, 10 % pinot bianco, 15 % pinot noir
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Bestill her:

(85p)
Ferrari, Brut
Ferrari F. lli Lunelli
Italia - Trentino
45616 VSD - kr 214,00 (75cl)
Basisutvalg (Hovedsortiment)
Moestue Grape Selections
Farge og duft: Gulgrønn. Nydelig duft med fine modne epletoner.
Smak: Fast anslag, myk og god mousse med snill syre, leskende stil, sitter godt. (UÅ)
Bruksområde: Aperitiff.
Vurdering: En småelegant musserende. Innen et år. Vel verd prisen. 85 p (UÅ) (06.11.08)
Laget av: 95% chardonnay, 5% pinot noir
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Vinen blir ikke fatlagret, men lagres med gjærrestene på flaske i 24 md.
Bestill her:

(85p)
Ferrari Perlé
Ferrari F. lli Lunelli
Italia - Trentino-Alto Adige
VSD - ca. kr 260,00 (75cl)
Kun Horeca
Moestue Grape Selections
Farge og duft: Gyllengul. Veldig modent fruktpreg, en del sødme særlig gule frukter, likevel ganske delikat.
Smak: Stort sødmefylt fruktig anslag, bra syre, god mousse, lang ettersmak med en del sødme. (UÅ)
Bruksområde: Fingermat.
Vurdering: En sødmefylt musserende. Nå. Verd prisen. 85 p (UÅ) (06.11.08)

÷ (83p)
Il Mosnel Franciacorta, brut
Az. Agr. Il Mosnel
Italia - Lombardia
56180 Vectura - kr 195,50 (75cl)
Bestillingsutvalg
Red & White
Farge og duft: Gulgrønn. Behagelig duft med en del mineraler, modne frukttoner.
Smak: Følger duften, ganske moden og søtlig frukt, god mousse, god tørrhet samt sitrusbitterhet i finishen. (UÅ)
Bruksområde: Aperitiff.
Vurdering: En ganske moden musserende. Nå. Verd prisen. 83 p (UÅ) (06.11.08)
Laget av: 60 % chardonnay, 30 % pinot blanc, 10 % pinot noir
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Bestill her:

÷ (82p)
Rotari Talento Brut
Rotari (Nosio) / Mezzacorona
Italia - Trentino
20319 Cuveco - kr 109,90 (75cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Farge og duft: Gulgrønn. Fruktig duft med en del sødme, smør og fat.
Smak: Bløtt anslag, følger duften, store bobler, mye sitrusfedme, tørr finish. (UÅ)
Bruksområde: Aperitiff.
Vurdering: En folkelig musserende. Nå. Vel verd prisen. 82 p (UÅ) (06.11.08)
Laget av: 90% Chardonnay, 10% Pinot Nero
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tradisjonell metode, som blant annet innebærer 2. gangs gjæring i flaske. 24 md. lagring på bunnfallet.
Bestill her:

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Den berømte ansjossausen colatura di alici er en direkte arv fra romernes garum
+

Den berømte ansjossausen colatura di alici er en direkte arv fra romernes garum

Den italienske ansjossausen, colatura di alici, fra Cetara på Amalfikysten har aner fra Romertiden, og lages i stor grad slik fortsatt. Vi har besøkt restauranten Acquapazza som lager sin egen saus.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

By på en festrett av den lekre lammefileten med sesongens grønnsaker.
Dagens rett

By på en festrett av den lekre lammefileten med sesongens grønnsaker.

Lammefilet er luksus - den er både liten og ytterst mør. Med denne oppskriften er det masse tilbehør som drøyer ut den eksklusive råvaren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Når fisken får følge av blåskjell- og epleragu samt potet- og pancettaterrine, tilfredsstilles alle smaksløker
Dagens rett

Når fisken får følge av blåskjell- og epleragu samt potet- og pancettaterrine, tilfredsstilles alle smaksløker

Dette lekre fiskemåltidet feirer høsten og alle dens beste råvarer. Dertil serveres hvitvin av minst like høy kvalitet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Heldig er den som har bursdag og får denne servert
Ukens drink

Heldig er den som har bursdag og får denne servert

Jack Daniel's som balanseres med friske bringebær og syrlighet fra tranebær samt toppes med champagne er en bursdag verdig. Den smaker fortreffelig også resten av årets 364 dager.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Den berømte ansjossausen colatura di alici er en direkte arv fra romernes garum
+

Den berømte ansjossausen colatura di alici er en direkte arv fra romernes garum

Den italienske ansjossausen, colatura di alici, fra Cetara på Amalfikysten har aner fra Romertiden, og lages i stor grad slik fortsatt. Vi har besøkt restauranten Acquapazza som lager sin egen saus.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By på en festrett av den lekre lammefileten med sesongens grønnsaker.
Dagens rett

By på en festrett av den lekre lammefileten med sesongens grønnsaker.

Lammefilet er luksus - den er både liten og ytterst mør. Med denne oppskriften er det masse tilbehør som drøyer ut den eksklusive råvaren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slik velger du vin til fårikål
Mat og vin i kombinasjon
Vin til fårikål

Slik velger du vin til fårikål

Stadig flere serverer fårikål som festmat, men hva serverer vi å drikke til den norske klassikeren?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Park Hotel Vossevangens vinkart fortsatt blant verdens beste

I The World's Best Wine Lists Awards 2024 fikk hotellets vinkjeller hele to priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Med fish and chips til middags blir det fest midt i uka
Dagens rett

Med fish and chips til middags blir det fest midt i uka

Denne fiskeretten kommer til å bli godt mottatt av så vel store som små, og oppskriften er ikke vanskelig å følge heller.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Når fisken får følge av blåskjell- og epleragu samt potet- og pancettaterrine, tilfredsstilles alle smaksløker
Dagens rett

Når fisken får følge av blåskjell- og epleragu samt potet- og pancettaterrine, tilfredsstilles alle smaksløker

Dette lekre fiskemåltidet feirer høsten og alle dens beste råvarer. Dertil serveres hvitvin av minst like høy kvalitet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her