Fra Strøm til Spirits

Ring-ring. Og ett ring til. Marius Vestnes er i andre enden. Han har byttet jobb.
Redaksjonen
24 April 2007 - 15:04

- Ja, det har jeg, sier han.
 
- Jeg har vært noen år i Strøm nå og har vært ansvarlig for brennevin der, og sluttet rett før påske. Nå har jeg blitt administrerende direktør i et brennevinselskap som heter Spirits AS, forteller Vestnes.
 
- Det er et selskap som kun skal fokusere på brennevin. Her blir det ingen innblanding av vin. Vi har to-tre produsenter vi jobber med allerede. Disse har vært inne på bestillingsutvalget, men har ikke hatt noe fokus. Det jeg skal gjøre er å gi dem den oppmerksomheten som kreves for at de skal lykkes i Norge, sier Vestnes.
 
Smått i forhold
Men Spirits er lite i forhold til Strøm?
 
- Ja, det er bittelite. Det er egentlig ingenting ennå. Men på sikt håper jeg vi skal klare å bygge oss opp til et bra nivå, sier Vestnes.
 
Cognac først
Hvilken type brennevin blir fokus?
 
- Nå i starten har vi en cognac som skal inn på test fra juli av. Det blir et satsingsområde på den cognacen, som heter Sagafjord. I tillegg har jeg en produsent fra Shetland som har en vintage gin. Så jeg kommer til å ta inn en 60 prosent gin, som høres veldig tøff ut, men som er så bra at den kommer til å få litt oppmerksomhet, forteller Vestnes.
 
Fra bunnen av
Jobben blir kort og greit å bygge opp selskapet fra bunnen av.
- Ja, to tomme hender, masse blanke ark og fylle på med farger. Men dette blir veldig spennende Jeg har en god del erfaring fra Bacardi og fra Strøm som blir spennende å dra videre inn hit. Det å scanne markedet og finne ting som kan funke i Norge er en utfordring. Så håper jeg også å kunne utfordre vinmonopolet litt på å ta bedre vare på brennevin og ikke bare ha det eneste fokuset på vin. Om du ser på hva vinmonopolet ville ha tilbud på sist så var det 124 tilbud de ville ha. Kun fire av disse var brennevin. Tre av disse fire var halvflasker. Så jeg håper å bidra med litt fornyelse innen brennevin.

Lang vei
- Det blir en lang, lang vei å gå. Men vi har god tid, og i stedet for å gå fort skal vi gå riktig. Finne riktige brands, snakke med produsenter og så får vi jobbe oss via BU- og testutvalget i starten. Etter hvert vil det dukke opp muligheter i horeca også.
 
Hva er din egen baby innen brennevin?
 
- Jeg har blitt veldig malt-fan i løpet av de siste årene i Strøm. Men min store, store baby er Jack Daniels som jeg har jobbet mye med. Så den må jeg slippe, men det blir utrolig gøy å prøve nye ting. Det er så mange gode produkter ute i verden egentlig, så det er mye der ute som ikke finnes i Norge. Men nå har jeg det finansielle i ryggen til å finne spennende produkter. Vi skal vokse på sikt og skal bygge opp et brennevinselskap, sier Vestnes.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne håndfullen med pinot noirer imponerer stort, men det er mer enn dette blant de mer enn 1000 nyhetene
+
Tester

Denne håndfullen med pinot noirer imponerer stort, men det er mer enn dette blant de mer enn 1000 nyhetene

Marsnyhetene byr på en rekke legender og viner med legendepotensial fra mange vinområder og druesorter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Bruno Paillard: Ingen over ingen ved siden
+

Bruno Paillard: Ingen over ingen ved siden

Alice Paillard viderefører faren Brunos 40 år gamle filosofi som aldri har vært mer aktuell enn nå. Den kommer fullt til uttrykk gjennom deres NPU – nec plus ultra – den optimale champagne.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Når torsken kommer som skrei, må du prøve denne oppskriften
Dagens rett

Når torsken kommer som skrei, må du prøve denne oppskriften

En virkelig delikatesse er hva vi varter opp med som dagens rett - som blir ekstra godt med filet fra skreins kraftige ryggstykke.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Inviter på denne franskinspirerte lammegryten
Dagens rett

Inviter på denne franskinspirerte lammegryten

Varm og full av smak, men likevel lett å lage - dette er en perle av en søndagsmiddag som alle kan klare å få til.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne håndfullen med pinot noirer imponerer stort, men det er mer enn dette blant de mer enn 1000 nyhetene
+
Tester

Denne håndfullen med pinot noirer imponerer stort, men det er mer enn dette blant de mer enn 1000 nyhetene

Marsnyhetene byr på en rekke legender og viner med legendepotensial fra mange vinområder og druesorter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bruno Paillard: Ingen over ingen ved siden
+

Bruno Paillard: Ingen over ingen ved siden

Alice Paillard viderefører faren Brunos 40 år gamle filosofi som aldri har vært mer aktuell enn nå. Den kommer fullt til uttrykk gjennom deres NPU – nec plus ultra – den optimale champagne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du marsutgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du marsutgaven 2025 av Apéritif magasin

København byr på koreansk mattempel og drikken du får der, finnes også i Norge. Både El Salvador og Valpolicella besøkes, og naturvinens framtid diskuteres også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Leser du Sjøfareren, er det dette du skal ha i glasset - vi snakker om viner som skriver verdenshistorie
+
Godbiter i pollisten

Leser du Sjøfareren, er det dette du skal ha i glasset - vi snakker om viner som skriver verdenshistorie

Boka som velfortjent har tatt Norge med storm, fortjener også noe unikt i glasset. Mer unikt enn dette skal du lete lenge etter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne suppen er den reneste medisin for alle sanser
Dagens rett

Denne suppen er den reneste medisin for alle sanser

Knallgul, sødmefylt og varmt krydret med ingefær som i seg selv er den beste medisin mot forkjølelse. Oppskriften er superenkel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Når torsken kommer som skrei, må du prøve denne oppskriften
Dagens rett

Når torsken kommer som skrei, må du prøve denne oppskriften

En virkelig delikatesse er hva vi varter opp med som dagens rett - som blir ekstra godt med filet fra skreins kraftige ryggstykke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her