Kake
Forførende gode cupcakes

Forførende gode cupcakes

Om du ikke gjør all verden ut av valentinsdagen, kan du i alle fall gi kakebaksten en slør av forførelse.
13 Februar 2014 - 13:10

Den 14. februar er det Valentinsdag og ordtaket sier at veien til en manns hjerte går gjennom magen. Jeg er helt sikker på at det også gjelder kvinner.

Forførende vanilje

Alle kan derfor overraske sin kjære på denne romantiske dagen med cupcakes med en forførende smak av ekte vanilje.

Andre forførende kaker med vanilje

Om du virkelig har tenkt å slå på stortromma, er et ekstra romantisk innslag å sette diamantringen eller det du har tenkt å gi den heldige, i en cupcake som pynt! Jeg er overbevist om at det blir ja!

Gode cupcake-tips

Når det kommer til cupcakes, er det enkle ofte det beste. Derfor har jeg laget noen tips til deg for at du skal høste ekstra mye ros fra dem som spiser herlighetene:

- Bruk en formkakeoppskrift og fyll hver form med maksimum 50 g røre.

- Stek cupcakene godt, men ikke overstek slik at de blir tørre.

- Pensle alltid med sukkerlake når de er lunkne.

- Bruk en god krem og sprøyt bare litt på slik at kremen er ⅓ og muffinsen er ⅔.

TIPS: Legg frosne bær eller biter av sjokolade i røren før muffinsene stekes og du vil få en naturlig og deilig smakstilsetting. Se flere kokketips

Valentine cupcakes

Valentine cupcakes

Fremgangsmåte

Vaniljemuffins:
Pisk smør og sukker hvitt. Ha i ett og ett egg og sikt inn det tørre.

Rør fløten inn på slutten. Fyll i ca 50 gram i hver.

Stekes i 15-20 minutter midt i ovnene på 170 grader.

Sukkerlake:
Mens cupcakesene bakes lages denne laken.

Skjær vaniljestangen i to og ha den i en kjele sammen med vann og sukker. Kok dette opp og sett det unna varmen. Avkjøl.

Pensle på sukkerlaken når muffinsene er kommet ut av ovnen og er lunkne.

Krem:
Kok opp melk og mel til en pudding mens du pisker godt for å unngå klumper.

Avkjøl puddingen. Pisk melis og smør hvitt og rør forsiktig i puddingen. Sprøyt ut krem på muffinsene og pynt med hjerter eller annen pynt.

Tips:
Legg frosne bær eller biter av sjokolade i røren før muffinsene stekes og du vil få en naturlig og deilig smakstilsetting.
 
 

Sendt inn av Anne Brith Davidsen

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik piffer du opp fredagsbiffen
Dagens rett
Sesamfrøstekte skinkebiffer med couscous

Slik piffer du opp fredagsbiffen

Det litt nøytrale svinekjøttet gis her smaker som får oss til å drømme om markedene i Nord-Afrika.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her