Kjøkkensjefen ved N.B Sørensen har 13 års fartstid som kokk i Stavanger, med bakgrunn fra Craigs Kjøkken, Tango og Cafe de France tidligere. Nå er han bekymret over tilstanden ved spisestedene i oljebyen.
– Jeg savner kokkene med engasjement og dem som lever og ånder for å lage bra mat, sier Nicolai Lundsgaard til Rogalands Avis.
Han mener oljeindustrien tapper byen for flinke kokker.
Den største konkurrenten til byens restauranter om å få de flinke kokkene er ifølge Lundsgaard oljeindustrien.
– Folk jobber på restaurant til de er i midten av 20-årene. Så drar de offshore. De tenker mer på penger og fritid. Når vi har hatt folk på utplassering her har de gitt uttrykk for at de vil jobbe i kantine eller offshore, ingen vil jobbe på restaurant, sier Lundsgaard.
Han mener flere restauranter er gode, men at alt for mange ikke leverer varene.
– Alt for mye av det som serveres er for dyrt i forhold til det kunden får. Mange kokker mangler yrkesstolthet og tar for lite ansvar.