Fontanafredda serverer på hjemmebane

Under OL i Torino Serverer Fontanafredda hele 30.000 flasker OL-vin.
Redaksjonen
20 Februar 2006 - 10:35

Det står ikke bare energidrikk og solbærtoddy på menyen under OL i Torino. Den italienske vinprodusenten Fontanafredda regner med å servere nærmere 30.000 flasker vin - både på VIP-mottakelser og i kafeer. Publikum kan selv besøke vingården bare en time unna OL-byen.

Fontanafredda er offisiell leverandør til OL, og største vinprodusent i Piemonte-regionen der vinterlekene arrangeres. Produsenten har utviklet en egen OL-serie med kjente viner som Barbaresco, Barbera og Barolo samt en musserende Asti. Vinene blir servert både i kafeteriaene og i VIP-losjene under Torino-OL.

Tidligere elskovsrede
Vingården Fontanafredda ligger utenfor Serralunga d'Alba, en times kjøring sørøst for Torino. Arbeiderne på vingården har sitt eget lille samfunn med boliger, skole, kirke, butikk og bar. Fontanafredda ble opprinnelig bygget som jaktslott og landsted for Italias første konge, Vittorio Emmanuele II, og hans elskerinne Rosa Vercellana. Eiendommen ble gjort om til vingård i 1878, og er nå den største vinprodusenten i området. Vingården er åpen for publikumsbesøk både under OL og ellers i året.

Slår Frankrike på Polet
Italia vant ikke bare kampen om OL, de er i ferd med å vinne norske vinvaner også. Ifølge Vinmonopolet vil italiensk passere fransk som mest populære rødvin i Norge, dersom tendensen fra i fjor fortsetter. Da solgte Frankrike 8.149.000 liter rødvin på Polet, mens Italia bare lå 243.000 liter bak. Og mens franskmennene gikk tre prosent tilbake, økte italienerne med 12 prosent.

Kilde: Amundsen (red. har modifisert salgstallene)

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her