Fokusområde - Toscana

Redaksjonen
28 Februar 2008 - 14:28

Toscana har så uendelig mye mer å by på enn disse 27 vinene som ikke på noen måte demonstrerer den enorme bredden i regionen. Men det er like fullt mulig å finne noen veldig gode viner i den mer "hverdagslige" prisklassen under 150 kroner.

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. mars 2008. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Fokusområde - Toscana:

÷ (90p)
Rietine Chianti Classico 2006
Fattoria di Rietine
Italia - Toscana
10629 Vectura - kr 151,70 (75cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Eurowine
Farge og duft: Dyp rød. Fin klassisk sangioveseduft med modne mørke bærtoner samt trevirke.
Smak: Fyldig anslag, flott syre, veldig elegant og rik med gode tanniner, sitter godt med noe fatsødme i finishen. (2006)
Bruksområde: Biff med saus.
Vurdering: En fortsatt veldig ung vin som helst bør ligge litt før den nytes. Og som vil utvikle seg videre i fire-fem år. Meget godt kjøp. (2006)
Laget av: 80% Sangiovese, 20% Merlot
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 3 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

+ (89p)
Villa Artimino Carmignano 2004
Villa Artimino
Italia - Toscana
10625 VSD - kr 166,30 (75cl)
Basisutvalg (Parti)
Podium Wines
Farge og duft: Tett dyp rød. Fin duft av modne mørke bær, noe trevirke og litt stall.
Smak: Bløtt anslag, god fylde, veldig myk og deilig med gode syrer og myke tanniner, sitter godt og lenge med en del solbærsødme i finishen. (2004)
Bruksområde: Okse eller vilt.
Vurdering: En meget god rødvin for de neste fem årene. Meget godt kjøp. (2004)
Laget av: 70% Sangiovese, 18% Cabernet Sauvignon, 5% Canaiolo, 7% diverse druetyper
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 12 md. lagring i eikeliggere (50 hl), 12 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

+ (89p)
Podere Casale Vin Santo del Chianti 2001
Riccardo Falchini
Italia - Toscana
10699 VSD - kr 219,70 (37,5cl)
Basisutvalg (Parti)
Podium Wines
Farge og duft: Gullgul. Fin lagret fruktig duft med nøtter og honning.
Smak: Bløtt anslag, god frukt, syren vokser utover, masse aprikos mot slutten som byr på de samme tonene som i duften, sitter godt og lenge. (2001)
Bruksområde: Peiskos.
Vurdering: En deilig og ungdommelig vin santo. Verd prisen. (2001)
Laget av: 60% Trebbiano, 40% Malvasia
Alkoholinnhold: 14,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 48 md. fatlagring, 6 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

+ (88p)
Abate di Sant' Agnese Chianti Classico 2006
Az. Agr. Sant' Agnese
Italia - Toscana
10296 Vectura - kr 149,20 (75cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Granqvist
Farge og duft: Klar dyp varm rød. Ren god saftig og ungdommelig duft med noe fat.
Smak: Saftig anslag, veldig god syre, fine slanke tannniner, sitter veldig godt med fin fasthet i finishen. (2006)
Bruksområde: Klassiske kalveretter som osso bucco eller costoletta milanese (wienerschnitzel).
Vurdering: En veldig god ungdommelig og anvendelig chianti for de neste fem årene. Meget godt kjøp. (2006)
Laget av: 90% Sangiovese, 5% Canaiolo, 5% Colorino
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 3 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

+ (88p)
Poggione Rosso di Montalcino 2006
Franceschi
Italia - Toscana
10262 Vectura - kr 161,30 (75cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Vectura
Farge og duft: Klar varm rød. Fin duft av mørke bær, og noe eik.
Smak: Bløtt anslag, veldig myk og innbydende, gode syrer frisker opp og fine myke tanniner bidrar til fin harmoni, sitter godt og lenge. (2006)
Bruksområde: Allround.
Vurdering: En god matvin for de neste tre-fire årene. Meget godt kjøp. (2006)
Laget av: 100% Sangiovese
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 12 md. fatlagring (75% brukte store fat+25% nye små fat), 1 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

+ (88p)
Riserva del Don Colognole Chianti Rufina 2004
Colognole di G. Spalletti
Italia - Toscana
10264 Cuveco - kr 189,00 (75cl)
Basisutvalg (Parti)
Evento
Farge og duft: Tett dyp rød. Fyldig duft av søte solbær, stall , mokka og fat.
Smak: Bløtt anslag, veldig myk på grunn av fin bærsødme, bra syre og fine tanniner, sitter godt og lenge. (2004)
Bruksområde: Vilt.
Vurdering: En god vin for de neste fire årene. Meget godt kjøp. (2004)
Laget av: 100% Sangiovese
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 18 md. lagring i slovenske eikefat (20-30 hl), 12 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

+ (88p)
Guarnellotto Chianti Classico Riserva 2004
Castellodi San Sano
Italia - Toscana
10691 Vectura - kr 211,40 (75cl)
Basisutvalg (Parti)
Beverage Partners Norway
Farge og duft: Klar varm rød. Lett utviklet duft med moden røde bær, elegant og småkompleks.
Smak: Bløtt anslag, god saftighet, fine slanke tanniner, klassisk kjølig stil, sitter godt med fint bitt i finishen. (2004)
Bruksområde: Allround, men særlig lyst kjøtt.
Vurdering: En flott vin for de som liker en klassisk stil. Best innen fire-fem år. Meget godt kjøp. (2004)
Laget av: 90% Sangiovese, 10% Canaiolo
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 15 md. lagring i store eikefat, 12 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

+ (87p)
Tomaiolo Morellino di Scansano 2006
Castellani
Italia - Toscana
10635 Vectura - kr 105,00 (75cl)
Basisutvalg (Grunnsortiment)
VINE
Farge og duft: Dyp rød klar. Rund duft av mørke bær, jord og fat.
Smak: Bløtt fyldig anslag, god syre og gode tanniner, god frukt, litt jordlig karakter, ung og fast finish. (2006)
Bruksområde: Allround.
Vurdering: En veldig anvendelig matvin for de neste tre årene. Meget godt kjøp. (2006)
Laget av: 85% Sangiovese, 10% Cabernet Sauvignon, 5% Merlot
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 3 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

+ (87p)
Dei Rosso di Montepulciano 2006
Az. Agr. Dei
Italia - Toscana
42641 VSD - kr 119,60 (75cl)
Basisutvalg (Grunnsortiment)
Evento
Farge og duft: Dyp varm tett rød. Fin duft av kjøttfulle mørke bær.
Smak: Bløtt anslag, myk og innsmigrende med gode syrer og tanniner som vokser utover, litt urter i midten, ung og fast finish. (2006)
Bruksområde: Allround kjøtt med saus.
Vurdering: En ung vin som trenger mat og som tåler fint tre-fire år til. Meget godt kjøp. (2006)
Laget av: 80% Prugnole Gentile (=Sangiovese), 20% Canaiolo Nero
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Kort opphold i slovenske eikeliggere (33 hl), 3 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

+ (87p)
Fattoria la Parrina Ansonica dell' Argentario 2006
Fattoria La Parrina
Italia - Toscana
10695 VSD - kr 150,30 (75cl)
Basisutvalg (Parti)
Podium Wines
Farge og duft: Gullgul. Fin mineralsk duft med en del søte epler.
Smak: Fruktig anslag, tørr og god med fin fedme, stofflig, sitter godt med mineraler og litt honning i finishen. (2006)
Bruksområde: Lyst kjøtt, smaksrik pasta.
Vurdering: En god og særpreget hvitvin som er best innen et par-tre år. Meget godt kjøp. (2006)
Laget av: 100% Ansonica
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 2 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

+ (87p)
Brunelli Rosso di Montalcino 2006
Martoccia di Brunelli Luca
Italia - Toscana
10632 Vectura - kr 160,00 (75cl)
Basisutvalg (Grunnsortiment)
Grapevine Beverage Selections
Farge og duft: Klar varm rød. Moden duft med en del fat.
Smak: Bløtt anslag, god syre, men trepreget dominerer, fine tanniner, sitter godt. (2006)
Bruksområde: Grillet kjøtt.
Vurdering: En god vin med tydelig preg av fatmodning. Best innen to-tre år. Meget godt kjøp. (2006)
Laget av: 100% Sangiovese
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 9 md. lagring i store slovenske eikeliggere, 4 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

+ (87p)
Fattoria la Lecciaia Rosso di Montalcino 2006
Fattoria La Lecciaia
Italia - Toscana
10282 VSD - kr 161,00 (75cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Podium Wines
Farge og duft: Tett dyp rød. Fin søtlig duft av mørke bær, fat, sjokolade og jord.
Smak: Saftig anslag, prikker litt, god syre, saftig og god med fine tanniner, litt urter i finishen. (2006)
Bruksområde: Allround kjøtt.
Vurdering: En anvendelig og god rødvin for de neste fire årene. Meget godt kjøp. (2006)
Laget av: 100% Sangiovese
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 12 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

+ (87p)
Vigna Macereto Chianti Rufina Riserva 2001
Scopetani
Italia - Toscana
10688 VSD - kr 169,20 (75cl)
Basisutvalg (Parti)
Podium Wines
Farge og duft: Dyp varm rød. Fin duft med lett modne bæraromaer og noe jordsmonn.
Smak: Saftig anslag, bra fylde, gode syrer og tanniner, saftig finish. (2001)
Bruksområde: Kalv, lam.
Vurdering: En lett moden og tradisjonelt laget sangiovese som holder fint i fire år til. Meget godt kjøp. (2001)
Laget av: 80% Sangiovese, 20% Cabernet Franc
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 24 md. lagring i store eikeliggere, 6 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

+ (87p)
Romeo Vino Nobile di Montepulciano 2004
Massimo Romeo
Italia - Toscana
55919 VSD - kr 181,20 (75cl)
Basisutvalg (Parti)
Farge og duft: Varm rød. Fin duft av mørke bær, varme solbær og fat.
Smak: Bløtt anslag, moden myk stil, stofflig med fine bløte tanniner, sitter godt med mye modne solbær og litt fat i finishen. (2004)
Bruksområde: Lam, svin.
Vurdering: En veldig innbydende vin som er best innen tre år. Godt kjøp. (2004)
Laget av: 90% Sangiovese, 5% Colorino, 5% Mammolo
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 24 md. lagring i store eikefat, 12 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

+ (87p)
Fattoria la Ripa Chianti Classico Riserva 2004
Fattoria La Ripa
Italia - Toscana
10689 Vectura - kr 200,00 (75cl)
Basisutvalg (Parti)
Farge og duft: Tett dyp rød. Fin ung og litt lukket duft med bæde, noe stall og jordsmonn.
Smak: Bløtt anslag, myk moden frukt, veldig god syre, myke tanniner, noe fat fra midten og utover. (2004)
Bruksområde: Kalv.
Vurdering: En god og innbydende vin for deneste tre årene. Godt kjøp. (2004)
Laget av: 90% Sangiovese, 10% Canaiolo
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 18-24 md. lagring i store eikefat, 6 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

+ (87p)
La Campana Brunello di Montalcino 2001
Az. Agr. La Campana
Italia - Toscana
10631 VSD - kr 333,30 (75cl)
Basisutvalg (Parti)
Moestue Grape Selections
Farge og duft: Klar moden brunrød. Moden fin duft med søte røde bær, jordsmonn og trevirke.
Smak: Følger duften, veldig moden men likevel ikke ferdig, mye eksotiske toner i midten, god syre, saftig finish med krydder og lakris. (2001)
Bruksområde: Lam, svin.
Vurdering: En veldig moden brunello som må nytes nå. Verd prisen. (2001)
Laget av: 100% Sangiovese
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 30 md. lagring i små franske eikefat og gamle eikeliggere, 5 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

(86p)
Solco Chianti Classico 2006
Piccini
Italia - Toscana
10628 Vectura - kr 118,00 (75cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Farge og duft: Tett dyp rød. Fin saftig duft av røde bær, trevirke.
Smak: Bløtt saftig anslag, god syre, veldig saftig med lett fedme og noe fat utover, fin syre i finishen. (2006)
Bruksområde: Allround.
Vurdering: En god og saftig chianti for de neste tre årene. Meget godt kjøp. (2006)
Laget av: 100% Sangiovese
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 9 md. fatlagring
Bestill her:

(86p)
Sassolo Barco Reale di Carmignano 2006
Antonio Mannelli
Italia - Toscana
10624 Vectura - kr 127,20 (75cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Eurowine
Farge og duft: Klar dyp rød. Fin ung duft av røde og mørke bær, fat.
Smak: Saftig anslag, utrolig fisk og god syre, ikke så veldig fylde, noe tanniner og et lett bitt i finishen, sitter en stund. (2006)
Bruksområde: Lyst kjøtt, pasta.
Vurdering: En rødvin på den saftige siden som er best innen tre-fire år. Meget godt kjøp. (2006)
Laget av: 80% Sangiovese, 20% Cabernet Sauvignon
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 8 md. fatlagring for 30% av vinen, 3 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

(86p)
Le Fioraie Chianti Classico 2004
Michele Neri
Italia - Toscana
10690 Vectura - kr 171,50 (75cl)
Basisutvalg (Parti)
Bakken Vin & Gourmet
Farge og duft: Klar varm rød. Fin ung duft av røde og mørke bær.
Smak: Bløtt anslag, god syre og fine tanniner, sitter godt og lenge. (2004)
Bruksområde: Lyst kjøtt.
Vurdering: En god og fast rødvin som er best innen et par-tre år. Godt kjøp. (2004)
Laget av: 95% Sangiovese, 5% Cannaiolo/Colorino/Ciliegiolo
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 12 md. lagring i 500 ltr. franske eikefat og 20 hl. eikeliggere, 3 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

(85p)
Piccini Colli della Toscana Centrale 2006
Piccini
Italia - Toscana
10630 Vectura - kr 99,90 (75cl)
Basisutvalg (Grunnsortiment)
Farge og duft: Klar dyp rød. Moden fin duft lett parfymert.
Smak: Bløtt anslag, veldig myk og innsmigrende, fine syrer og noe tanniner, sitter bra. (2006)
Bruksområde: Allround.
Vurdering: En lettlikendes rødvin for det neste året. Meget godt kjøp. (2006)
Laget av: 85% Sangiovese, 15% Merlot
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

(85p)
Broccato 2004
Mario di Dievole
Italia - Toscana
10692 VSD - kr 221,20 (75cl)
Basisutvalg (Parti)
Eureka wine
Farge og duft: Tett dyp rød.Modne mørke bær, litt jord, lakris og fat.
Smak: Bløtt anslag, bra syrer og tanniner, men tørker noe utover på grunn av fatet. (2004)
Bruksområde: Grillet rødt kjøtt med saus.
Vurdering: Mangler litt sjarm. Best innen tre år. Verd prisen. (2004)
Laget av: 85% Sangiovese, 12% Merlot, 3% Petit Verdot
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 14 md. lagring (8 md. i fat+6 md. i eikeliggere), minst 6 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

(84p)
Filicheto Vino Nobile di Montepulciano 2004
Castellani
Italia - Toscana
56657 Vectura - kr 136,30 (75cl)
Basisutvalg (Grunnsortiment)
Vectura
Farge og duft: Klar varm rød. Fin lett utviklet klassisk sangioveseduft.
Smak: Bløtt anslag, saftig og myk, lett fylde, god syre løfter inntrykket. (2004)
Bruksområde: Pasta, lyst kjøtt.
Vurdering: En lettdrikkelig vin for de neste to årene. Godt kjøp. (2004)
Laget av: 90% Prugnolo Gentile (=Sangiovese), 10% Canaiolo
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 24 md. lagring i både eikefat og store eikeliggere, 3 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

(84p)
Fornace Brunello di Montalcino Riserva 2001
La Fornace
Italia - Toscana
10261 Egen distribusjon - kr 559,10 (75cl)
Basisutvalg (Parti)
VinoVinVinho
Farge og duft: Tett varm brunrød. Litt jordlig duft med lakris og kaffe.
Smak: Modent anslag, en del mokka og kaffe også i smaken, mangler litt friskhet i frukten, litt moden og slapp finish. (2001)
Bruksområde: Svin eller lam med sjysaus.
Vurdering: En skuffende brunello tatt årgangen og prisen i betraktning. Må drikkes nå. Knapt verd prisen. (2001)
Laget av: 100% Sangiovese
Alkoholinnhold: 14,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 48 md. fatlagring, 6 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

÷ (83p)
Angelicus Chianti Rufina 2006
Scopetani
Italia - Toscana
10626 VSD - kr 109,00 (75cl)
Basisutvalg (Grunnsortiment)
Podium Wines
Farge og duft: Klar vamr rød. Ren duft av røde og mørke bær, fat.
Smak:Bløtt anslag, veldig myk og litt lett, men vinner på den innbydende stilen, sitter en stund. (2006)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: Best innen et år. Godt kjøp. (2006)
Laget av: 92% Sangiovese, 8% Malvasia
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 10 md. lagring i store eikeliggere, 1 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

÷ (83p)
Armonia di Moreta Monteregio di Massa Marittima 2006
Az. Agr. Bicocchi
Italia - Toscana
10636 Vectura - kr 119,90 (75cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Podium Wines
Farge og duft: Klar dyp rød. Fin ung og fast duft med røde bær, fat og urter.
Smak: Bløtt anslag, myk stil, men vokser noe utover, noe fat i finishen. (2006)
Bruksområde: Drikkevin, enklere retter.
Vurdering: En lettdrikkelig vin som godt kunne hatt litt mer punch. Godt kjøp. (2006)
Laget av: 100% Sangiovese
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 8 md. fatlagring for 50% av vinen, 3 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

÷ (70p)
Palazzo Brunello di Montalcino Riserva 2001
Palazzo di Cosimo Loia
Italia - Toscana
10693 VSD - kr 480,00 (75cl)
Basisutvalg (Parti)
Farge og duft: Brunrød klar. Veldig moden og nærmest sliten duft, også litt uren.
Smak: Bløtt anslag, følger duften, mye bittertoner og et noe urent preg gjør den svært lite tiltalende. (2001)
Bruksområde:
Vurdering: To flasker prøvet. Det kan ikke være meningen at den skal være slik, i hvert fall ikke til den prisen. (2001)
Laget av: 100% Sangiovese
Alkoholinnhold: 14,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 48 md. fatlagring (36 md. i slovensk eik+12 md. i fransk eik), 12 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
+
Godbiter i pollisten

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene

Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
+
Godbiter i pollisten

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene

Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gi pinnekjøttet en omgang på thaivis
Dagens rett
Honningglasert pinnekjøtt på thaivis

Gi pinnekjøttet en omgang på thaivis

Har du fortsatt pinnekjøtt som ikke er spist, har du kanskje lyst å prøve en helt annen vri. Prøv denne oppskriften. da vel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her