Flambering innebærer flammebruk, så da gjelder det å ta sine forholdsregler. Gjør du det, altså følger oppskriften, kan vi love et veldig godt resultat, og forventningsfulle gjester rundt bordet.
Dagens rett
Foto: (Matprat.no/ANNE MANGLERUD)
Når du virkelig skal slå på stortromma, gå for flambert kalvefilet
Denne ukens søndagsmiddag står det respekt av. Kalvekjøtt er noe av det lekreste i sitt slag, og når det flamberes i cognac, blir det ekstra stor stas.
21 Juni 2024 - 23:00
Flambert kalvefilet
Fremgangsmåte
- Rens og kok grønnsakene lett. De skal fortsatt ha tyggemotstand.
- Kok båndspaghetti etter anvisning på pakken.
- Del fileten i fire biffer, krydre og stek dem fint brune i smør.
- Trekk panna vekk fra platen og la biffene hvile 3-4 minutter.
- Ta dem ut, sett panna på god varme, og legg biffene tilbake.
- Flamber ved bordet når gjestene har satt seg. Panna må være varm.
- Slå i konjakk, tenn på, og server biffene.
- Hell deretter fløte i panna, rør om, og server sausen.
Tips: Husk å være forsiktig med å flambere ved komfyren da flammene kan slå opp i vifta og antenne fettet i avtrekksvifta.
Mange deilige retter med kalv du må prøve
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 678.00 kr Bestillingsutvalget92 POENG
-
90 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 295.00 kr Basisutvalget88 POENG
-
88 POENG
-
84 POENG
Forsiden akkurat nå