Det lages en rekke kokebøker av meget høy standard her til lands, og for andre gang kårer nå Apéritif og Norli "Beste norske kokebok 2009".
800 oppskrifter
I det Tom Victor Gausdal og Ole Martin Alfsen skulle ta fatt på en ny kokebok, tok de utgangspunkt i det daglige spørsmålet - hva skal vi ha til middag i dag?
Familiekokeboka er ment nettopp som en brukskokebok som skal gi deg en rekke oppskrifter og ideer til å gjøre det lettere og morsommere å lage mat hver dag.
Boken har mer enn 800 oppskrifter i tillegg til en mengde gode tips til tilbehør, og smarte kokkeknep for å gjøre matlagingen lettere og morsommere.
- Vi har tatt utgangspunkt i den maten vi liker best å lage selv, oppskrifter som er både enkle å lage og lette å like. Og så forsøker vi å lære leserne at kunsten ligger i tilbehøret: Det skal ikke mer enn noen gode grønnsaker til for at kyllingbrystet ditt blir en fest, sier Tom Victor Gausdal.
Sterk forfatterduo
Forfatterene Tom Victor Gausdal og Ole Martin Alfsen har de siste årene gjort seg bemerket med en rekke kokebøker, og i fjor var deres Mer en av finalistene til Beste norske kokebok 2008, mens Gausdals Husmannskost ble kåret til verdens beste kokebok i 2006 av en internasjonal jury.
Til å illustrere boken
Familiekokeboka har de fått hjelp av fotografen Sigurd Fandango.
Nedenfor gjengis én av oppskriftene fra boken Familiekokeboka.
av Tom Victor Gausdal og Ole Martin Alfsen
ISBN: 9788275473620
Veil. pris: 399,-
Les mer om konkurransen Beste norske kokebok 2009 FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Kokebok">under oppskriften.
Fremgangsmåte
- Rens brokkoli i små buketter, skrell stilken og kutt denne i staver på størrelse med bukettene.
- Kok brokkolien i godt saltet vann, sil av og kjøl ned under rennende vann.
- Legg stilkene i vannet ett minutt før bukettene, og kok bukettene i 1 - 4 minutter etter størrelse. Det skal fortsatt være god tyggemotstand i den.
- La brokkolien renne godt av seg og tørk den godt slik at den ikke drar med seg uønsket vann i salaten.
- Skjær soltørkede tomater i strimler, del fetaosten i terninger og kutt vårløken tynt.
- Ha brokkoli på et serveringsfat og legg feta, soltørket tomat, vårløk og kapers over.
- Bland sammen ingrediensene til dressingen og hell over. Dryss eventuelt over litt frisk oregano eller andre urter til slutt.
Tips:
Du kan godt bruke gressløk eller purre i stedet for vårløk. Og friske cherrytomater i stedet for soltørkede. Har du andre grønnsaker i kjøleskapet, ikke nøl med å blande dem inn.
Oppskriften er hentet fra boken Familiekokeboka av Tom-Victor Gausdal og Ole Martin Alfsen som er finalist til Beste norske kokebok 2009.
Lyst på en annen salat så finner du over 200 oppskrifter her
Sendt inn av
Tom-Victor Gausdal og Ole Martin Alfsen
Drikke som passer til denne oppskriften
-
Volum: 0.33 l Pris: 43.90 kr Basisutvalget
88
POENG
-
Volum: 0.33 l Pris: 42.00 kr Uten utvalg
87
POENG
-
Volum: 0.75 l Pris: 125.90 kr Uten utvalg
85
POENG
-
Volum: 0.75 l Pris: 189.90 kr Uten utvalg
85
POENG
-
Volum: 0.75 l Pris: 169.90 kr Basisutvalget
83
POENG