Det lages en rekke kokebøker av meget høy standard her til lands, og nå kårer Apéritif og Norli "Beste norske kokebok 2008".
Søtt fra Brimi
For mange er avslutningen på et måltid, den søte desserten, selve høydepunktet. Arne Brimi har med sin bok Den siste fristelse, åpnet Vianvang sitt kjøkken og lar leseren lære både de klassiske og nyskapende desserter å kjenne.
Oppskriftene er også laget med tanke på at du skal kunne lage de hjemme på ditt eget kjøkken uten avanserte maskiner, og råvarene er lett tilgjengelige.
Ikke bare søtt Boken byr også på en rekke oppskrifter på kaker, kalde desserter og har til og med desserter som er enkle å lage når du er på tur i skog og mark.
Med egne oppskrfter og tips for ostebordet, har også de som ikke er søtmonser godt lesestoff.
Arne Brimi har fått god hjelp av kjøkkensjefen på Vianvang, Per Ivar Berget til utformingen av de mange oppskriftene, og fotograf Mette Møller har tatt de mange gode bildene av de søte rettene.
Nedenfor gjengis én av oppskriftene fra boken Den siste fristelse.
av Arne Brimi
ISBN: 9788281880283
Veil. pris: 349,-
Les mer om konkurransen Beste norske kokebok 2008 FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Kokebok">under oppskriften.
Fremgangsmåte
Rens jordbærene, og del de største i to på langs.
Ha den grovhakka sjokoladen og rømmen i en kjele. Varm opp til sjokoladen smelter i rømmen. Den syrlige smaken fra rømmen skal slå litt igjennom, men bruk eventuelt litt sukker dersom det blir for surt.
Slå varm sjokoladerømme i en tallerken eller et fat. Ha jordbærene over. Pynt eventuelt med grønne blad av mynte eller sitronmelisse.
Tips: Bruk god sjokolade, gjerne melkesjokolade dersom du liker litt mild sjokoladesmak. For de voksne blir denne desserten enda litt bedre dersom en har litt sitron- eller appelsinlikør i sjokoladerømmen. Brimi bruker Cointreau.
Oppskriften er hentet fra Den siste fristelse av Arne Brimi.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
Volum: 0.75 l Pris: 349.90 kr Bestillingsutvalget
87
POENG
-
Volum: 0.38 l Pris: 139.90 kr Bestillingsutvalget
80
POENG