- Vi fikk hjelp til å komme i gang og vi får jevnlig oppfølging fra andre Filini-restauranter. Det er en viktig del av konseptet, sier Michael Repser.
Filini åpner i Fredrikstad
Radisson SAS i Fredrikstad har åpnet Filini - den første konsept-restauranten av sitt slag i Norge.
Redaksjonen
09 Juli 2007 - 16:20
- Restauranten har blitt veldig godt mottatt her i Fredrikstad, sier food & beverage manager Michael Repser.
Restauranten er fullbooket hver fredag og lørdag. Det er også stor interesse resten av uken.
Filini-restaurantene er bygget opp slik at utforming og design i restaurantene følger et bestemt prinsipp eller linje.
- Her er alt spesialdesignet for å gi det rette inntrykket; innredningen, layout på menyen, bestikk og porselen, musikk og belysning, sier Repser til Hotellmagasinet.
Manualen for restaurantinnredningen er på flere hundre sider.
I den nye restauranten er interiøret er lyst og det er brukt mye tre. På bordene er det ikke duker. Det er jobbet mye med belysning og restauranten har fire forskjellige lyssettinger.
Fem internasjonalt
Det er fem internasjonale hoteller som benytter seg av Filini-konseptet som matskribenten Roy Ackerman har utviklet. Han har en rekke kjente hoteller på samvittigheten og er altså hjernen bak stilen som er valgt i Fredrikstad.
Italiensk meny
På menyen står det italienske retter.
- Det er genuin Italiensk mat. Du kan kalle dette det tradisjonelle Italienske kjøkken, sier Repser.
Det er lagt vekt på detaljer. På bordene står balsamico og olivenolje av den riktig gode sorten og gjestene får oliven og foccacia på bordet når de kommer. Restauranten har bare Italienske viner på kartet, bortsett fra dem uten alkohol.
- Vi fant ingen alkoholfrie Italienske, smiler Repser.
Barkartet for øvrig er italienskinspirert med typiske Italienske drinker, likører og lignende.
Utdannet personale
- Vi vil gjerne ha utdannet personale. I tillegg får alle våre servitører innføring i hvordan vi vil at restauranten skal fremstå, sier Repser.
Forsiden akkurat nå