Fasit
- 1. Hvilken av disse sopptypene er ikke spiselig?
Kantarell
Traktkantarell
Rød fluesopp
- 2. Hva kalles behandlingsmetoden som brukes for mange sopptyper?
Forvandling
Forvelling
Fortolling
- 3. Hva het forfatteren av klassikeren Spiselig sopp?
Dr. Olav Sopp
Dr. Olav Kropp
Dr. Olav Propp
- 4. Hva sier vi om rognebærene?
Sure er de, men høyt henger de
Henger høyt gjør de, men sure er de ikke
Høyt henger de, og sure er de
- 5. Hva er skrubbær?
Et annet ord for tyttebær
Noen bær som bare ulven spiser
De røde bærene til "kaffeblomsten" (Cornus Svecica)
- 6. Vokser tranebær i Norge?
Nei
Ja
Ja, men bare i Finnmark
- 7. Er sjampinjong alltid spiselig?
Nei, det finnes noen giftige sorter
Ja
Ja, men de bør forvelles først
- 8. Vokser multer i andre land enn de nordiske?
Ja, faktisk så langt sør som til 44. breddegrad (Alpene)
Nei, det er en helnordisk bærtype
Ja, men bare i Russland
- 9. Hva kalles stoffet som blåbær har til felles med røde druer?
Antocyan
Antioksidant
Antikanin
- 10. Er barnåler spiselige?
Nei, de bør ikke spises
Ja, de smaker også godt, særlig som skudd
Nei, de stikker for mye