Fasit - Hva vet du om urter?

Fasit - Hva vet du om urter?

Her er fasiten til quizen om urter.
Redaksjonen
01 Desember 2014 - 13:51

Fasit

  • 1. En klassisk pesto består av hvitløk, salt, pinjekjerner, olivenolje, parmesan og hvilken urt?
    • Peppermynte

    • Basilikum

    • Oregano

  • 2. Hvilken urt passer spesielt godt sammen med fisk og skalldyr og er blant annet brukt i klassisk gravlaks?
    • Basilikum

    • Timian

    • Dill

  • 3. Hvilen urt kalles også kinesisk persille?
    • Koriander

    • Peppermynte

    • Basilikum

  • 4. Hvilken urt er uunnværlig i béarnaisesaus?
    • Estragon

    • Timian

    • Merian

  • 5. Den klassiske cubanske drinken Mojito inneholder rom, men hvilken urt?
    • Sitrontimian

    • Mynte

    • Sitronmelisse

  • 6. Hvilken urt har en smak som minner om sellerirot og kalles også selleriurt?
    • Løpestikke

    • Merian

    • Kjørvel

  • 7. Hvilken urt ble tidligere kalt kongeurt her til lands?
    • Basilikum

    • Koriander

    • Estragon

  • 8. Hvilken av følgende urter anbefales ofte til bruk med lammelår?
    • Basilikum

    • Dill

    • Rosmarin

  • 9. Denne urten kan brukes til mye mer, men forbindes ofte med pizza. Hvilken?
    • Løpestikke

    • Oregano

    • Dill

  • 10. En «bouquet garni» er en krydderbukett som kan bestå av flere ulike urter, men hvilke er nesten alltid med?
    • Dill og basilikum

    • Timian og laurbærblad

    • Mynte og kjørvel

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Champagnesesongen starter nå med mange lekre viner - det beste kjøpet er fra denne karen
+
Tester
Sniktitt på januarnyhetene

Champagnesesongen starter nå med mange lekre viner - det beste kjøpet er fra denne karen

De første 700 vinene blant januarnyhetene er testet, og det lover godt for den som ikke helt har klart å slippe champagneglasset.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Tre barolo-kupp i 2020-årgang venter på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

Tre barolo-kupp i 2020-årgang venter på et pol nær deg

Samtlige er gode gamle kjenninger som i denne årgangen har fått ekstra mye sjarm.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Årets første søndag fortjener en varmende suppe som denne
Dagens rett

Årets første søndag fortjener en varmende suppe som denne

Du kan bruke rester av kjøtt - saltet eller røykt - det varmer godt for både kropp, sjel og lommebok.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du en rimelig festmiddag til årets første helg
Dagens rett

Slik lager du en rimelig festmiddag til årets første helg

Torsk er en sikker vinner fra fiskedisk eller fryseboks. Når den får følge av en smaksrik "paella" basert på det du har i kjøleskapet, er seieren sikret.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Champagnesesongen starter nå med mange lekre viner - det beste kjøpet er fra denne karen
+
Tester
Sniktitt på januarnyhetene

Champagnesesongen starter nå med mange lekre viner - det beste kjøpet er fra denne karen

De første 700 vinene blant januarnyhetene er testet, og det lover godt for den som ikke helt har klart å slippe champagneglasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Tre barolo-kupp i 2020-årgang venter på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

Tre barolo-kupp i 2020-årgang venter på et pol nær deg

Samtlige er gode gamle kjenninger som i denne årgangen har fått ekstra mye sjarm.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slik velger du vin til taco
Mat og vin i kombinasjon
Vin til taco

Slik velger du vin til taco

Fredagstacoen har har nesten blitt hellig her i Norge, og mange koser seg kanskje med et glass vin på fredagskvelden. Hvilken vin velger vi da til taco?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Mattrender 2025: Nå kan du spise taco også på Michelinrestaurant
+

Mattrender 2025: Nå kan du spise taco også på Michelinrestaurant

Da snakker vi ikke om den norske fredagstacoen, men den autentiske meksikanske som fortsetter å være en sterk trend også i 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

I dag er det barna som bestemmer middagen
Dagens rett
Enkel pølserett med bacon og ost

I dag er det barna som bestemmer middagen

Pølser er raskt å lage - her har klassikeren med potetmos fått en vri.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets første søndag fortjener en varmende suppe som denne
Dagens rett

Årets første søndag fortjener en varmende suppe som denne

Du kan bruke rester av kjøtt - saltet eller røykt - det varmer godt for både kropp, sjel og lommebok.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her