Fasit - Hva vet du om urter?

Fasit - Hva vet du om urter?

Her er fasiten til quizen om urter.
Redaksjonen
01 Desember 2014 - 14:51

Fasit

  • 1. En klassisk pesto består av hvitløk, salt, pinjekjerner, olivenolje, parmesan og hvilken urt?
    • Peppermynte

    • Basilikum

    • Oregano

  • 2. Hvilken urt passer spesielt godt sammen med fisk og skalldyr og er blant annet brukt i klassisk gravlaks?
    • Basilikum

    • Timian

    • Dill

  • 3. Hvilen urt kalles også kinesisk persille?
    • Koriander

    • Peppermynte

    • Basilikum

  • 4. Hvilken urt er uunnværlig i béarnaisesaus?
    • Estragon

    • Timian

    • Merian

  • 5. Den klassiske cubanske drinken Mojito inneholder rom, men hvilken urt?
    • Sitrontimian

    • Mynte

    • Sitronmelisse

  • 6. Hvilken urt har en smak som minner om sellerirot og kalles også selleriurt?
    • Løpestikke

    • Merian

    • Kjørvel

  • 7. Hvilken urt ble tidligere kalt kongeurt her til lands?
    • Basilikum

    • Koriander

    • Estragon

  • 8. Hvilken av følgende urter anbefales ofte til bruk med lammelår?
    • Basilikum

    • Dill

    • Rosmarin

  • 9. Denne urten kan brukes til mye mer, men forbindes ofte med pizza. Hvilken?
    • Løpestikke

    • Oregano

    • Dill

  • 10. En «bouquet garni» er en krydderbukett som kan bestå av flere ulike urter, men hvilke er nesten alltid med?
    • Dill og basilikum

    • Timian og laurbærblad

    • Mynte og kjørvel

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bobler, sjømat og sommerstemning
Matkurs og vinkurs
Winedinner 22. mai i Oslo

Bobler, sjømat og sommerstemning

Den 22. mai inviterer vi til en smakfull kveld på Louise Aker Brygge med 5 glass av Italias beste musserende viner, franciacorta, og et bugnende sjømatfat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her