Norges Kokkemesteres Landsforening ønsker å slå et slag for å sette fårikål på menyen. Den har derfor oppfordret restauranter, kafeer og veikroer til å bli med på Fårikålens Festdag som går av stabelen torsdag den 25. september. Hele 1482 brev er sendt ut, til medlemmene Tilbakemeldingene er utrolig positive. JA, vi vil være med på Fårikålens festdag! Type spisesteder variere fra Narvesen kafeen på Ålesund Flyplass (som blant annet vil servere fårikål til flypassasjerene)og til Grand Café i Oslo, som sammen med Norges Kokkemesteres Landsforening vil lage til stor fårikål fest for spesielt inviterte. Hvorfor skulle norske spisesteder sette fårikål på menyen? Landsforening gir svaret selv: · Fårikål er Norges nasjonalrett! · Råvaren norsk lam ligger helt i verdenstoppen · Fårikål er en viktig del av vår norske mattradisjon som vi må sørge for å ta vare på · For de fleste nordmenn vekker retten gode følelser og minner om hyggelige familiemiddager · I vår travle hverdag har vi mindre tid til selv å tilberede fårikål til middag hjemme · Våre utenlandske gjester ønsker ofte å prøve norsk mat tilberedt på tradisjonelt vis · Vi trenger et fullgodt alternativ til pizza, hamburgere og pølser. #vedlegg:1# (14.09.97)
Fårikål-fest landet over
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.
Les hele sakenArtikler detail - section 11
Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett
Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett 2
Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Ukens vin
Lag lammerull og sylteflesk selv
Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted.
Les hele sakenEvents
Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 2
Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 3
Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 4
Francesco Marzola er Europas 7. beste
Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 5
Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 6
Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.
Les hele saken