Salcheto Rosso di Montepulciano 2013 (17100)er saftig og frisk med lett tanninbitt. En god munnfull som passer veldig godt til alt av pasta og retter med lam.
Prøv denne retten til – garantert suksess
Vinen kommer fra den sørøstlige delen av Toscana, rundt den idylliske byen Montepulciano, men som altså ikke har noe å gjøre med druesorten med samme navn.
For Salcheto Rosso di Montepulciano 2013 og all annen vin i området, er sangiovese hoveddrue. Dette er «lillebroren» til områdets mest kjente vin, Vino Nobile di Montepulciano som lages av de beste druene fra de ulike vingårdene og generelt har et større lagringspotensial.
Fikk bærekraftpris
Vår vin har også en «storebror», Salcheto Vino Nobile di Montepulciano 2011 (16294), som i denne varme årgangen kjennetegnes av moden fyldig frukt, bløte tanniner og tydelig eikepreg. En vin som etter min smak kommer til å vokse når den kommer i en litt kjøligere og mer syrefrisk årgang som 2013.
Produsenten Salcheto jobber økologisk og biodynamisk og bruker derfor ikke svovel under gjæringen som selvsagt foregår med druenes egne gjærsopper og i ståltank for rossoens del. Vinene filtreres heller ikke før tapping. Salcheto ble ellers kåret til Årets bærekraftige vingård i 2014 av Gambero Rosso.