Er du Norges beste til å rense reker?

Er du Norges beste til å rense reker?

Lørdag 7. september kan du vinne flotte premier i konkurransen i rekepilling under Norsk Sjømatfestival på Aker Brygge.
Redaksjonen
01 September 2013 - 11:47

Å rense ferske reker er noe alle kan, og nå har du muligheten til å vise frem dine ferdigheter og vinne flotte premier.

Lørdag 7. september arrangerer Apéritif i samarbeid med Norsk Sjømatfestival et uformelt mesterskap i rekepilling på Lekter'n, Aker Brygge.

Hvem kan delta?

Denne konkurransen er åpen for alle som er glade i sjømat, og er ment som et uformelt og morsomt arrangement under Norsk Sjømatfestival som arrangeres på Aker Brygge og Tjuvholmen 6. - 8. september 2013.

Selve konkurransen består i å pille 22 reker på kortest mulig tid, og det blir gitt tillegg i tiden etter reglene du finner nedenfor.

Konkurransen holdes på scenen på Lekter'n Restaurant på Aker Brygge lørdag 7. september klokken 14.00 - 17.00.

Slik melder du deg på

For å melde deg på konkurransen trenger du bare å møte opp ved Lekter'n Restaurant på Aker Brygge mellom klokken 12 og 13 på lørdag.

Vi har 24 plasser i alt til denne konkurransen.

De 12 første som melder seg på er garantert en plass i konkurransen. De 12 siste plassene trekkes ut blant de andre påmeldte klokken 13.00 på arrangementsdagen.

Hva: Mesterskap i rekepilling under Norsk Sjømatfestival

Hvor: Lekter'n Restaurant, Aker Brygge, Oslo

Når: Lørdag 7. september 2013 klokken 14.00 - 17.00 (registrering av deltakere klokken 12 - 13)

Hva kan jeg vinne?

Hovedpremien i konkurransen er et gavekort fra Tjuvholmen Senterforening på kr 1000,-!

De tre beste blir også premiert med et gavekort for to personer til et fritt valgt kurs hos Apéritif til en verdi av kr 445,- pr. person, en gavekurv med produkter fra Tabasco og fra Mills.

Alle de andre deltakerne får også med seg et knippe Mills-produkter. 

Regler for konkurransen

Når du skal pille reker, handler det ikke bare om å være rask. Du skal også være nøyaktig.

Verken skallrester, følehår eller annet rusk, som ikke har noe på smørbrødet å gjøre, skal være på den ferdige reka. Rogn godtas heller ikke.

De beste klarer å komme inn rett under minuttet, etter straffetid. Så test gjerne deg selv på forhånd.

Konkurranseregler:

22 reker skal pilles på kortest mulig tid.

Det er deltagerenes ansvar å kontrollere at de har akkurat 22 reker og melde fra om eventuelt skadete reker før pilling.

Tilleggstid gis for:
1 sekunder pr reke som har skallrester, følehår rogn eller annet rusk på seg.
5 sekunder pr reke for skadete reker, dvs reker som er delt i to eller flere deler, eller som såvidt henger sammen.
10 sekunder pr reke som ligger blant skallet eller på annen måte ikke presenteres.

Konkurransen arrangeres av Apéritif i samarbeid med Norsk Sjømatfestival, Lekter'n Restaurant, Tjuvholmen Senterforening, Tabasco, Mills, og Tissot Norge.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her