Å rense ferske reker er noe alle kan, og nå har du muligheten til å vise frem dine ferdigheter og vinne flotte premier.
Lørdag 7. september arrangerer Apéritif i samarbeid med Norsk Sjømatfestival et uformelt mesterskap i rekepilling på Lekter'n, Aker Brygge.
Hvem kan delta?
Denne konkurransen er åpen for alle som er glade i sjømat, og er ment som et uformelt og morsomt arrangement under Norsk Sjømatfestival som arrangeres på Aker Brygge og Tjuvholmen 6. - 8. september 2013.
Selve konkurransen består i å pille 22 reker på kortest mulig tid, og det blir gitt tillegg i tiden etter reglene du finner nedenfor.
Konkurransen holdes på scenen på Lekter'n Restaurant på Aker Brygge lørdag 7. september klokken 14.00 - 17.00.
Slik melder du deg på
For å melde deg på konkurransen trenger du bare å møte opp ved Lekter'n Restaurant på Aker Brygge mellom klokken 12 og 13 på lørdag.
Vi har 24 plasser i alt til denne konkurransen.
De 12 første som melder seg på er garantert en plass i konkurransen. De 12 siste plassene trekkes ut blant de andre påmeldte klokken 13.00 på arrangementsdagen.
Hva: Mesterskap i rekepilling under Norsk Sjømatfestival
Hvor: Lekter'n Restaurant, Aker Brygge, Oslo
Når: Lørdag 7. september 2013 klokken 14.00 - 17.00 (registrering av deltakere klokken 12 - 13)
Hva kan jeg vinne?
Hovedpremien i konkurransen er et gavekort fra Tjuvholmen Senterforening på kr 1000,-!
De tre beste blir også premiert med et gavekort for to personer til et fritt valgt kurs hos Apéritif til en verdi av kr 445,- pr. person, en gavekurv med produkter fra Tabasco og fra Mills.
Alle de andre deltakerne får også med seg et knippe Mills-produkter.
Regler for konkurransen
Når du skal pille reker, handler det ikke bare om å være rask. Du skal også være nøyaktig.
Verken skallrester, følehår eller annet rusk, som ikke har noe på smørbrødet å gjøre, skal være på den ferdige reka. Rogn godtas heller ikke.
De beste klarer å komme inn rett under minuttet, etter straffetid. Så test gjerne deg selv på forhånd.
Konkurranseregler:
22 reker skal pilles på kortest mulig tid.
Det er deltagerenes ansvar å kontrollere at de har akkurat 22 reker og melde fra om eventuelt skadete reker før pilling.
Konkurransen arrangeres av Apéritif i samarbeid med Norsk Sjømatfestival, Lekter'n Restaurant, Tjuvholmen Senterforening, Tabasco, Mills, og Tissot Norge.