Drikke
Er ditt favorittøl blant finalistene?

Er ditt favorittøl blant finalistene?

Dette er de 36 beste av i alt 90 deltakende øl i Årets øl-kåringen.
Aase E. Jacobsen
17 Desember 2012 - 15:40

Årets øl 2012 nærmer seg en avgjørelse. Den 5. januar på den store matgallaen i Stavanger avsløres hvilket øl som fikk alle flest stemmer i årets kåring. I alt 90 øl fra 21 bryggerier ble vurdert blindt av en fagjury på 25 ølkompetente personer og en folkejury på 3000 som avga sin stemme på aperitif.no.

I innspurten slåss 12 bryggerier med 36 øl om fem finaleplasser. Nedenfor finner du de 36 ølene som fikk flest stemmer av begge juryer til sammen.

Til finalen i Årets øl går imidlertid bare den beste i hver av de fem kategoriene sammen med Årets innovasjon som er en kategori på tvers av alle de fem andre.

Kåringen av Årets Øl 2012 er et samarbeid mellom Apéritif, Ølakademiet og Bryggeri- og drikkevareforeningen.

Følgende brygg og bryggerier topper de seks ulike kategoriene (i alfabetisk rekkefølge):

Klasse 1: LYS LAGER / PILS

• Grans Bryggeri: Grans Premium Pils
• Grans Bryggeri: Lade Gaards Pilsner
• Lervig Aktiebryggeri: Lervig Pilsner
• Nøgne Ø: India Pale Lager
• Sundbytunet: Kjellerpils
• Aass Bryggeri: Aass Fatøl

Klasse 2: HVETEØL / BLONDE

• Atna Øl: Atna Rypeøl
• Haandbryggeriet: Haandbryggeriet Blondie
• Inderøy Gårdsbryggeri: Toillbokk
• Kinn Bryggeri: Kinn Jubileum
• Nøgne Ø: Tiger Tripel
• Aass Bryggeri: Aass Weissen

Klasse 3: MØRK LAGER / BAYER / BOKK

• Borg Bryggeri: Borg Bokkøl
• Grans Bryggeri: Lade Gaards Mørk Lager
• Ringnes Bryggeri: Frydenlund Bayer
• Ringnes Bryggeri: Frydenlund Bokk
• Sundbytunet: ByBayer
• Aass Bryggeri: Aass Bayer

Klasse 4: ALE

• Klostergården Håndbryggeri: Klostergården Amber
• Lervig Aktiebryggeri: Lervig Hoppy Joe
• Lervig Aktiebryggeri: Lervig Lucky Jack
• Sundbytunet: Red Ale
• Trollbryggeriet: Brown Ale
• Ægir Bryggeri: Ægir India Pale Ale

Klasse 5: PORTER OG STOUT

• Haandbryggeriet: Haandbryggeriet Sundvolden Porter
• Kinn Bryggeri: Kinn Svartekunst
• Nøgne Ø: Imperial Rye Porter
• Nøgne Ø: Imperial Stout - Cognac Edition
• Ægir Bryggeri: Ægir Natt Imperial Porter
• Aass Bryggeri: Aass Stout

Klasse 6: ÅRETS INNOVASJON

• Haandbryggeriet: Haandbryggeriet Sur Megge
• Kinn Bryggeri: Rosa Kinn
• Klostergården Håndbryggeri Klostergården Røykporter
• Nøgne Ø: Red Horizon 2nd Edition
• Ringnes Bryggeri: Ringnes Lite Glutenfri
• Ægir Bryggeri: Ægir Lynchburg Natt

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Råstekt nepe med auberginesaus

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger

Kombinasjonen av ovnsstekte neper og den klassiske auberginesausen fra Midtøsten, bedre kjent som baba ganoush, er sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her