Drikke
Er ditt favorittøl blant finalistene?

Er ditt favorittøl blant finalistene?

Dette er de 36 beste av i alt 90 deltakende øl i Årets øl-kåringen.
Aase E. Jacobsen
17 Desember 2012 - 15:40

Årets øl 2012 nærmer seg en avgjørelse. Den 5. januar på den store matgallaen i Stavanger avsløres hvilket øl som fikk alle flest stemmer i årets kåring. I alt 90 øl fra 21 bryggerier ble vurdert blindt av en fagjury på 25 ølkompetente personer og en folkejury på 3000 som avga sin stemme på aperitif.no.

I innspurten slåss 12 bryggerier med 36 øl om fem finaleplasser. Nedenfor finner du de 36 ølene som fikk flest stemmer av begge juryer til sammen.

Til finalen i Årets øl går imidlertid bare den beste i hver av de fem kategoriene sammen med Årets innovasjon som er en kategori på tvers av alle de fem andre.

Kåringen av Årets Øl 2012 er et samarbeid mellom Apéritif, Ølakademiet og Bryggeri- og drikkevareforeningen.

Følgende brygg og bryggerier topper de seks ulike kategoriene (i alfabetisk rekkefølge):

Klasse 1: LYS LAGER / PILS

• Grans Bryggeri: Grans Premium Pils
• Grans Bryggeri: Lade Gaards Pilsner
• Lervig Aktiebryggeri: Lervig Pilsner
• Nøgne Ø: India Pale Lager
• Sundbytunet: Kjellerpils
• Aass Bryggeri: Aass Fatøl

Klasse 2: HVETEØL / BLONDE

• Atna Øl: Atna Rypeøl
• Haandbryggeriet: Haandbryggeriet Blondie
• Inderøy Gårdsbryggeri: Toillbokk
• Kinn Bryggeri: Kinn Jubileum
• Nøgne Ø: Tiger Tripel
• Aass Bryggeri: Aass Weissen

Klasse 3: MØRK LAGER / BAYER / BOKK

• Borg Bryggeri: Borg Bokkøl
• Grans Bryggeri: Lade Gaards Mørk Lager
• Ringnes Bryggeri: Frydenlund Bayer
• Ringnes Bryggeri: Frydenlund Bokk
• Sundbytunet: ByBayer
• Aass Bryggeri: Aass Bayer

Klasse 4: ALE

• Klostergården Håndbryggeri: Klostergården Amber
• Lervig Aktiebryggeri: Lervig Hoppy Joe
• Lervig Aktiebryggeri: Lervig Lucky Jack
• Sundbytunet: Red Ale
• Trollbryggeriet: Brown Ale
• Ægir Bryggeri: Ægir India Pale Ale

Klasse 5: PORTER OG STOUT

• Haandbryggeriet: Haandbryggeriet Sundvolden Porter
• Kinn Bryggeri: Kinn Svartekunst
• Nøgne Ø: Imperial Rye Porter
• Nøgne Ø: Imperial Stout - Cognac Edition
• Ægir Bryggeri: Ægir Natt Imperial Porter
• Aass Bryggeri: Aass Stout

Klasse 6: ÅRETS INNOVASJON

• Haandbryggeriet: Haandbryggeriet Sur Megge
• Kinn Bryggeri: Rosa Kinn
• Klostergården Håndbryggeri Klostergården Røykporter
• Nøgne Ø: Red Horizon 2nd Edition
• Ringnes Bryggeri: Ringnes Lite Glutenfri
• Ægir Bryggeri: Ægir Lynchburg Natt

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen
Dagens rett

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen

Svinekjøtt med nøttesaus er både smakfull, krydret og lett å få til. Du blir ikke skuffet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her