- En krigserklæring mot utelivsbransjen

Dette er en krigserklæring mot hele utelivsbransjen. Med dette forslaget ønsker politimesteren å drepe bransjen i Tønsberg.
Redaksjonen
13 Januar 2010 - 22:00

Kraftsalven kommer fra Ronny Bjune, talsmann for utelivsbransjen i Tønsberg, skriver Tønsbergs Blad.

Mandag gikk politimester Benedicte Bjørnland ut og ønsket strengere skjenkebestemmelser.
- I regjeringens høringsforslag foreslås det skjenkestopp klokken to. Jeg mener det bør være skjenkestopp klokken ett, sa Bjørnland til Tønsbergs Blad.

- Over halvparten av all anmeldt voldskriminalitet skjedde natt til lørdag og natt til søndag mellom midnatt og klokken fire, og flest saker var etter klokken to.

En overvekt av voldssakene skjedde i nærheten av skjenkesteder i byene.
- Gjerningsmannen var beruset i over halvparten av sakene, og fornærmede var beruset i cirka halvparten av sakene, sier Bjørnland.

Flytter volden
Utelivsbransjen stiller seg uforstående til argumentasjonen.
- Bransjen er ikke tjent med vold, men jeg mener Tønsberg ikke har et voldsproblem. Går antall voldsepisoder ned fra fire til tre, er det jo en statistisk nedgang på 25 prosent, sier Bjune.

Han mener at det ikke er selvsagt at det blir mindre bråk ved å endre skjenketidene.
- Ved å stenge tidligere, er jeg redd man flytter volden til den private sfære. Bjørnland innrømmer jo også at det er store mørketall rundt denne type vold, sier Bjune.

Frykter konkurs
Endrede skjenketider vil svi på pungen for bransjen.
- Vi vil tape flere titalls millioner på dette. Det er klart at flere aktører risikerer konkurs. Her må det foretas en samfunnsmessig vurdering. Mister vi skjenketilbud i Tønsberg, vil dette gå ut over Tønsberg som attraksjon. For bryggeområdet anslår jeg at det omsettes for 250 millioner reiselivskroner i året, og flere hundre personer er ansatt her, sier Ronny Bjune.
Han mener det finnes andre og bedre virkemidler for å hindre voldsepisoder ved skjenkestedene.

- Natteravner ser vi fungerer godt, og her kan vi som bransje se om vi kan styrke denne ordningen. Dessuten kan bransjen gå bedre sammen for å få en felles forståelse for hva som er akseptabel beruselsesgrad når folk ankommer byen. Det er jo i hjemmene folk drikker. Politiet er bra til stede i byen, men deres beredskap kan jo også styrkes, sier Ronny Bjune til avisen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her