El Bulli best

El Bulli og Ferran Adria er for tredje året på rad kåret til verdens beste restaurant i The S. Pellegrinos kåring over de 50 beste restaurantene i verden.
Redaksjonen
22 April 2008 - 14:04

Heston Blumenthals The Fat Duck kom på andreplass, mens Pierre Gagnaires restaurant i Paris tok tredjeplassen.
 
Utfordrer
Den spanske restauranten Mugaritz kom på fjerdeplass. Dette er den høyeste plasseringen for denne restauranten noensinne.
 
Restauranten kom med på listen første gang i 2006, da med en imponerende 10. plass. I fjor klatret restauranten til sjuendeplass. Årets plassering viser at Andoni Luis Aduriz er i hælene på de tre legendene foran ham.
 
Noma på tiende
Noma i København kom på tiendeplass, og er altså i verdensklasse.
 
Restaurantrankingen S. Pellegrino World's 50 Best Restaurants er bestemt av et internasjonalt panel som kalles The Nespresso World's 50 Best Restaurants Academy.
 
Panelet består av nesten 700 kokker, matskribenter, restaurantkritikere og andre eksperter. Hele 200 av panelet stemte for første gang i år.
 
I en egen avstemning skulle inspektørene nevne hvilke restauranter de anbefalte i forskjellige regioner.
 
Her var det mulig å stemme på to restauranter.
 
Bagatelle på listen
I regionen som omfatter Norge, Sverige og Danmark ble Bagatelle en av de fem restaurantene som kom med på listen. Alle de fire andre restaurantene kom fra Sverige. Disse var F12, Mathias Dahlgren, Lux og Operakällaren - alle i Stockholm.
 
Kategorien der det handler om å kåre anbefalte restauranter i en region er ny av året.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange
Ukens kake
Banan- og pekankake

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange

Langpanner er perfekt om det er mange som skal smake, og her får du en vri som dessuten er veldig holdbar.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her