Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner, tirsdag 16. november

Winemakers Dinner: Eksklusiv samling av small grower champagne presentert på nyåpnede Marlow

Winemakers Dinner: Eksklusiv samling av small grower champagne presentert på nyåpnede Marlow

En eksklusiv kveld for champagneelskeren. Etienne Calsac, Christian Senez, la Borderie, Roger Manceaux, Alexandre Lamblot og Moutardier er alle samlet for kveldens måltid og smaking, guided av Patrick fra Champagneinwest.
01 September 2021 - 10:47

Gjør deg klar for en særdeles eksklusiv mulighet til å smake en helt unik rekke av small grower champagne satt sammen med en meny fra Marlow full av smaker vi elsker. Dette er champagneviner som blir produsert i en latterlig liten skala i champagnesammenheng, så til denne kvelden har vi kun 22 plasser å tilby. Vit din besøkelsestid om du er en champagneentusiast.

iStock-869702118.jpg [553.04 KB] Den nye ånden over Champagne

Small grower champagne er en terminologi som brukes om bøndene som kun bruker druemateriale fra vinmarker de eier og styrer selv. Disse produsentene blir mer og mer ettertraktet på grunn av deres lave kvanta og høye kvalitet. De styres ofte av en sterk filosofi og deres viner vil endre seg fra årgang til årgang, i motsetning til de store husene som kjøper inn store deler av sitt druemateriale og blender dem slik at deres champagne skal smake bortimot identisk år for år. Du kan, grovt sett, si at de store husene etterstreber luksus og likhet, mens small grower-produsentene ønsker at vinen er preget av sitt terroir, altså at jordsmonnet bestemmer. De har ikke kapasitet til å produsere enorme mengder, så de legger all sin sjel i de få flaskene de selger hvert år.

Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet.

Se rabatten lenger ned på siden.

Denne kvelden har du mulighet til å smake small grower champagne sittende til bords sammen med Patrick fra Champagneinwest som lever og ånder for temaet. Han er ansvarlig for å importere flere av champagnene vi sikler etter og vil fortelle dere alt om husene og ideologien. iStock-1315392608.jpg [935.04 KB]

Denne kvelden vil dere smake hvor forskjellige uttrykk disse små produsentene gir, og forhåpentligvis vil du få en enda større verdsettelse for bobler fra dette området. Fra Roger Manceaux, familieeid i 5. generasjon og med mer klassisk tilnærming til vinmaking, til Alexandre Lamblot som kun høster i månefaser og kan smake jorden. Nykommerne, Etienne Calsac som tok over besteforeldrenes vinmarker i 2010 og kun sitter på vinstokker som er over 30 år gamle, mens La Borderie er søskenparet som arvet sine få marker i 2013. Begge har overbevist kritikere verden over og er på vei mot stjernehimmelen av vinprodusenter. Vi er også så heldige at vi får smake på Christian Senez' siste årgang før datter tok over, altså den ettertraktede 2002-årgangen.

Fellesnevneren for alle disse er at de holder høy kvalitet, er tro mot sin filosofi, har sunne vinmarker og er small growers. Dette er en av disse unike aftenene der Marlow har plukket ut sine aller beste snacks og retter for at det skal bli "guilty pleasure" møter dekadens som igjen møter kunnskap.

Meny Marlow X Champagneinwest.jpg [70.96 KB]
                                Kveldens meny, endringer kan forekomme

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Råstekt nepe med auberginesaus

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger

Kombinasjonen av ovnsstekte neper og den klassiske auberginesausen fra Midtøsten, bedre kjent som baba ganoush, er sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her