Drikke
Eksklusiv champagnemiddag med verdens fremste champagneekspert på Statholdergaarden

Eksklusiv champagnemiddag med verdens fremste champagneekspert på Statholdergaarden

Verdens fremste champagnekjenner Richard Juhlin og stjernekokken Bent Stiansen inviterer til en luksuriøs champagneaften på Statholdergaarden.
Redaksjonen
17 Juli 2013 - 22:00

Arrangementet omfatter: Luksuriøs seksretters middag med unike champagner til hver rett.
Dette får du servert: Seks forskjellige champagner til middagen utvalgt av Richard Juhlin.
Matservering: Ja - 6-retters meny utarbeidet av Bent Stiansen på Restaurant Statholdergaarden.
Dette kurset passer for: Alle. Ingen spesielle forkunnskaper.
Foredragsholder: Richard Juhlin, verdens fremste champagneekspert.
Kursets språk: Svensk.

Dato og tid: Tirsdag 1. oktober 2013, kl. 19.00 - 23.00

Pris: kroner 3950,- pr. person

Sted: Restaurant Statholdergarden, Rådhusgaten 11, 0154 Oslo

OBS: Kun 30 plasser.

Avbestillingsfrist: 22.09.13 kl. 23.59.

Påmeldingen er bindende. Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.

Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
Spørsmål? Send en mail.

Her kan du bestille gavekort for kurs

Luksuriøs champagnekveld

Det er duket for en enestående kveld sammen med to mestere innen champagnens og gastronomiens verden.

Verdens fremste champagnekjenner, Richard Juhlin, inviterer sammen med stjernekokken Bent Stiansen, til en luksuriøs champagnekveld på Restaurant Statholdergaarden.

Du vil bli servert en utsøkt 6-retters meny spesialkomponert av selveste Bent Stiansen, og det blir servert et nøye utvalg av champagner av meget høy kvalitet til rettene.

Richard Juhlin kjenner mange her i Norge fra TV hvor han viste frem sin utrolige luktesans i en rekke programmer. Men Juhlin er også regnet som verdens fremste ekspert på champagne, og han er i disse dager aktuell med boken En duft av champagne - 8000 champagner.

Denne kvelden vil Juhlin gi oss en god innsikt i hvorfor champagne regnes som verdens beste drikke og hvordan den lages. Han forteller mer om champagnene, vi smaker og analyserer dem sammen og han vil fortelle mer om sin nye champagnebok som kommer ut i åtte land denne dagen.

Menyen for kvelden er det en av Norges aller beste kokker, Bent Stiansen, som har kreert.

Han var den første nordmann som vant den prestisjetunge kokkekonkurransen Bocuse d'Or i 1993. Hans restaurant Statholdergaarden er en av de få restaurantene i Norge som har én stjerne i den ettertraktede Michelin-guiden, en stjerne han har klart å beholde i en årrekke takket være et urokkelig fokus på kvalitet.

Gå ikke glipp av denne unike middagen - ta med gode venner og meld deg på via knappen over nå.

Dette er kveldens meny:

Luksuriøs champagneaften

Richard Juhlin og
Bent Stiansen
-
Restaurant Statholdergaarden
1. oktober 2013


*
Aperitiff
Bruno Paillard Blanc de Blancs Brut
**
Amuse bouche
***
Grillet kamskjell fra Frøya servert med syrlig agurk, fennikel og rug
Luftig champagnesabayonne tilsmakt med kjørvel
Bruno Paillard Blanc de Blancs Brut
**
Skalldyrsuppe anrettet med marinert hellefisk, feves og bakt selleri
Deutz Blanc de Blancs 2007
***
Ristet piggvar servert med boc choy, syltet gulrot, avocadokrem
Blåskjell-persillesaus
Pol Roger Cuvée Sir Winston Churchill 2000
****
Breiflabbhale anrettet med spinat og brunet jordskokkpuré
Lime beurre blanc
Bollinger la Grande Année 2004, Brut
****
Urtefarsert vaktelbryst servert med rosenkål og sprø potet
Andeleverskum.
Krug Vintage 2000
**
Hvit sjokolade bavoroise med karamellisert eple
anrettet med eplesorbet
Pol Roger Rich Demi Sec
**
Petit fours
Kaffe
*

Vi tar forbehold om enkelte endringer i menyen og de oppsatte vinene

Se hele kursplanen og hva du kan melde deg på

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her