- Takk skal du ha!
Du høres ikke mye norsk ut?
- Jeg er født i Skien. Men jeg flyttet til Sverige tidlig som en misjonær for norske interesser, ler Buxrud på kav skånsk dialekt.
- Men familien bor fortsatt i Norge. Jeg kaller meg nordmann, men ikke ofte, for jeg vil ikke skryte, smiler forfatteren.
Hva kommer denne brennede interessen for whisky av?
- Til å begynne med henger det sammen med at jeg reiste som 15-åring. Da smakte jeg whisky for første gang i mitt liv. Etter det har det blitt en livslang interesse. Men på den seriøse siden tok det fart på 70-tallet. Det var rett og slett sånn at jeg deltok i en rekke vinsmakinger. Vin og mat er to store interesser for meg. Men på 70-tallet slo det meg at jeg kunne smake whisky på samme måte som man smaker vin. Man kunne angripe objektet på samme måte og bruke samme språk, forteller Buxrud.
Hva kommer denne prisen til å bety for deg?
- Først av alt betyr det at jeg får en bedre kontaktflate mot whiskybransjen. Men det betyr nok også at jeg kommer til å skrive flere bøker, sier Buxrud.