Dyrt er best

De beste rødvinskjøpene blant marsnyhetene i salg på polet er viner til godt over hundre kroner. Som spanjolene Principe Alfonso og Raimat Cabernet Sauvignon Reserva 1992. Har du romslig økonomi i øyeblikket, er det bare å stille seg i kø.
Redaksjonen
08 Mars 2000 - 14:00

Er du ikke så heldig stilt, bør du heller satse på den hvite side. Hvor supervinene denne gang er to røverkjøp å by på, nemlig Terra Vecchia Vermentino 1999 og Tariquet i bag-in-box, begge gode kjenninger som nå er i enda bedre form. Og elsker du champagne, må du ikke gå glipp av den elegante Alfred Gratien Brut Classic.
 

Nyhetene som er i salg fra og med 4. mars 2000 er smakt i forbindelse med Vinmonopolets presentasjon. Fra nå av gjennomføres smakingene hos Vinmonopolet delvis (og valgfritt) blindt. Apéritifs smakere vurderer derfor først kvaliteten på produktet uten å kjenne til annet enn farge og land. Deretter vurderes kvalitet i forhold til pris på en skala fra fem til en.

Christer Berens og Remi Madsen er Apéritifs anmeldere når Vinmonopolet lanserer nyheter.
Alle priser er Vinmonopolets utsalgspriser pr 1. mars 2000. Apéritif tar forbehold om eventuelle feil i priser og varenumre.
 
Røde
 

 
Principe Alfonso

Bodegas Las Monjas Vino de Mesa Ronda Spania
34753 (VT) kr 151,80
Test
Saga Trading
Farge og duft: Mørk rød. Kraftig og fruktig duft av røde og mørke bær, eik, lær og stall. Smak: Stoffrik, middels fylde, god balanse. Sitter godt i munnen med animalske toner i ettersmaken.
Mat: Rike kjøttretter.
Vurdering: Kraftig vin som kan ligge 2-3 år. Server ved 18 grader.

Raimat Cabernet Sauvignon Reserva 1992    
Raimat Costers del Segre Spania

11866 (ASG) kr 165
Test
Engelstad
Farge og duft: Mørk rød med alderdomspreg. Søtlig duft av røde bær, krydder, eik, anis og lær.
Smak: Lett utviklet med en del fatpreg. Bløt stil. Sitter godt. Fyldig.
Mat: Okse, vilt.
Vurdering: Drikk nå eller innen 2 år. Server ved 18 grader.

Calcos do Tanha Reserva 1996    

Manuel Pinto Hespanhol Douro Portugal
13189 (VT) kr 166,40
Parti
Palmer
Farge og duft: Tett mørk rød. Noe lukket og rå duft med mørke bær og solbær, men vi aner kompleksitet.
Smak: Ung og saftig med masse kraft og tanniner.
Mat: Reinsdyr, ryper.
Vurdering: Trenger tid for å åpne seg. Minst 1-2 år. Server ved 18 grader.

La Fiole du Pape      

Père Anselme Chateauneuf-du-Pape Frankrike
2988 (VT) kr 199
Test
Saga Trading
Farge og duft: Mørk rød. Varm stor duft med masse bær (mørke og rød), eik og kjernefrukt.
Smak: Som duften, middels fylde, lang ettersmak.
Mat: Okse, vilt.
Vurdering: God vin å drikke nå. Server ved 18 grader.

Savigny-les-Beaune Clos des Guettes 1er Cru 1996    
Jadot Burgund Frankrike

13810 (VSD) kr 270
Parti
Strøm
Farge og duft : Mørk rød, klar. Ung, ren, god og rik duft med preg av røde og mørke bær samt fat og jordsmonn.
Smak: Flott og behagelig smak med god saftighet og finish.
Mat: Fugl.
Vurdering: En deilig vin som er fin å drikke nå men tåler å ligge 2-3 år. Server ved 16 grader.
 

 
Quimera Cabernet Sauvignon 1998
Viña Quintana Mendoza Argentina
13213 (VT) kr 90,80
Basis
Granqvist
Farge og duft: Mørk og ganske ung farge. God fruktighet i duften med vegetalsk innslag og hint av sjokolade.
Smak: Myk og rund fruktighet, behagelig og sjarmerende, ganske fyldig.
Mat: Relativt kraftige kjøttretter.
Vurdering: Kan lagres 2-3 år. Server ved 18 grader.

Domaine de la Gayolle 1998
Jacques Paul Coteaux Varois Frankrike
13733 (VT) kr 91,90
Basis
Granqvist
Farge og duft: Blålig mørkrød. Røde og mørke bær, krydret med vegetalske aromaer.
Smak: Saftig og leskende, middels fylde. Flott balanse.
Mat: Lam og kalv (etter 1-2 år).
Vurdering: Fortjener **** om 1-2 år. Server ved 18 grader.

Primitivo Salento 1998
Pasqua Puglia Italia
37613 (VT) kr 100
Basis
Ekjord
Farge og duft: Tett og mørk rød. Pakket med røde og mørke bær, fat og krydder.
Smak: Rikt anslag, aromaer som duften. Ung men bløt. Lang ettersmak med masse skogsbær.
Mat: Mektige retter med krydder.
Vurdering: Bør lagres 1-2 år for deretter å drikkes over de neste 2-5 år. Server ved 18 grader.

Las Lomas Côt Reserva 1998
Covica Maule Chile
13186 (VT) kr 118,80
Basis
Strag
Farge og duft: Mørk blå. Søtlig solbær- og eikepreget duft.
Smak: Fruktig og ganske rik, bløt med klar syresnert i avslutningen.
Mat: Kraftige kjøttretter.
Vurdering: Kan lagres 1-2 år. Server ved 18 grader.

Bertrand de Tavernay Canon Fronsac 1998
Bertrand de Tavernay Bordeaux Frankrike
13217 (VT) kr 120,90
Basis
Wiig
Farge og duft : Mørk rød nesten blå. Røde og mørke bær, skogssopp, eik, lær og stall.
Smak: Bløtt anslag, saftig med animalske toner, ren og imøtekommende.
Mat: Okse, svin med kraftig saus.
Vurdering: Kan ligge 1-2 år. Server ved 18 grader.

Ch. Paloumey 1997
Haut-Médoc Frankrike
13188 (VSD) kr 165,90
Basis
G. Amundsen
Farge og duft: Mørk rød. Mørke bær, solbær, fat og stall.
Smak: Saftig og elegant med de samme tonene som i duften, fin ettersmak.
Mat: Svin og lam.
Vurdering: Kan ligge men deilig å drikke nå. Server ved 18 grader.
 

 
Dragon Tempranillo 1998
Berberana Vino de la Tierra de Barros Spania
11882 (VT) kr 83,50
Test
Wiig
Farge og duft: Mørk, ung rød. Tett, ung duft av røde bær, skogsbær, eik og fatkrydder.
Smak: Ren og fruktig, ung og bløt med godt eikepreg.
Mat: Grillmat, gryteretter.
Vurdering: Saftig vin som mangler litt sjarm. Best nå. Server ved 17 grader.

Ch. Segas Terre Sauve 1996
Bernard Cachau Côtes du Marmandais Frankrike
13216 (VT) kr 84,60
Basis
Stenberg & Blom
Farge og duft: Mørk rød med lyskant. Krydret og noe grønn duft med røde og mørke bær, eik og skogbunn.
Smak: Fyldig og smaksrik med bra saftighet. Vegetalsk og krydret finish.
Mat: Grillmat av okse.
Vurdering: Grei vin som er best nå. Server ved 17-18 grader.

Grão Vasco Garrafeira 1994
Sogrape Dão Portugal
6853(VSD) kr 89
Basis
Strøm
Farge og duft: Rød, klar med brun kant. Bær, krydder og jordsmonn i duften.
Smak: Enkel og ren med varm fruktighet og syresnert i ettersmaken samt noe tørrstoffer og toner av lær/stall.
Mat: Vilt.
Vurdering: God og rimelig viltvin. Kan ligge 1-3 år. Best nå.

Viña Marcos Tempranillo 1998
Bodegas Julian Chivite Navarra Spania
34617 (VT) kr 93,60
Test
Saga Trading
Farge og duft: Ung, klar blårød. Røde og mørke bær og krydder i nesen.
Smak: Bærpreget anslag, leskende, bløt ettersmak:
Mat: Kylling og svin.
Vurdering: Harmonisk. Drikk nå. Server ved 17 grader.

Malesan 1997
Bernard Magrez Bordeaux Frankrike
31137 (EQ) kr 99,80
Test
Nofra
Farge og duft: Mørk rød. Mørke bær som solbær, fat og eik.
Smak: Bærpreget med jordsmonn og skogbunn. Middels fylde. Bløte tanniner.
Mat: Krydret kjøttretter.
Vurdering: Kan ligge et par år men det er det vel ingen grunn til. Server ved 18 grader.

Paternina 1998
Federico Paternina Spania Rioja
36638 (VT) kr 105,40
Test
Jami
Farge og duft: Ung rød. Frisk og bærpreget duft.
Smak: Fruktig med bra fruktfylde, ren med fine tanniner, typeriktig.
Mat: Lyst kjøtt, pasta.
Vurdering: Best nå mens den er frisk. Server ved 17 grader.

Ch. Capelle 1998
Sainte-Foy Bordeaux Frankrike
13187 (VSD) kr 112,-
Basis
G. Amundsen
Farge og duft: Rød. Krydret og enkel duft av mørke bær.
Smak: Ganske elegant og smaksrik men mangler fedme i ettersmaken.
Mat: Lette kjøttretter.
Vurdering: Grei vin å drikke nå. Server ved 17 grader.

Bourgogne Hautes Côtes de Nuits 1997
Claude Terrand Burgund Frankrike
13811 (VSD) kr 120,90
Basis
Vin & Vilt
Farge og duft: Klar rød. Røde bær og krydder i duften som er ganske edel.
Smak: Bløt med fine nyanser. God pinot-karakter.
Mat: Okse.
Vurdering: En bløt vin som er best nå. Server ved 16 grader.

Santenay Premier Cru La Comme 1995
Mestre Père et Fils Burgund Frankrike
7981(VT) kr 171,10
Test
Flaaten
Farge og duft : Lys rød. Enkel med røde bær og skog.
Smak: Fin saftighet med stramme tanniner.
Mat: Villfugl gjerne med kraftig saus.
Vurdering: God men enkel. Drikk nå. Server ved 16 grader.
 

 
Espiga 1998
S. Domingos Estremadura Portugal
31317 (VSD) kr 79,50
Basis
VinCompagniet
Farge og duft: Rødblå. Lett duft med preg av røde bær, skog og krydder.
Smak: Saftig, røde bær som bringebær, bløt ettersmak.
Mat: Lette kjøttretter.
Vurdering: Drikk nå. Server ved 17 grader.

Santa Julia Malbec 1999
Santa Julia Vineyards Mendoza Argentina
13208 (VT) kr 87,20
Basis
Strag
Farge og duft: Ung, blå. Kraftig bærpreg i duften som minner om kirsebærkompott.
Smak: Frisk og syrlig med fin fruktighet og en markant syre i finishen.
Mat: Rustikke eller kraftige retter.
Vurdering: Vinen blir bedre med mat og vil utvikle seg i 2-3 år til. Server ved 18 grader.

Santa Ines Cabernet Sauvignon 1998
Viña Santa Ines Maipo Chile
11842 (VT) kr 96,40
Test
Strag
Farge og duft: Mørk. Godt frukt- og bærpreg.
Smak: Det samme i smaken som ender i mye tørrstoffer og syrer.
Mat: Okse eller lam.
Vurdering: Må nytes til mat. Kan ligge 2-3 år. Server ved 18 grader.

Bonverre Zinfandel 1996
St. Supéry Vineyards California USA
13185 (VSD) kr 111,80
Basis
Ca de Vin
Farge og duft: Mørk rød. Klart nypepreg samt eik i duften.
Smak: Litt stram vin med mye bærkarakter og krydder.
Mat: Kraftige kjøttretter.
Vurdering: Kan ligge 2-3 år. Server ved 18 grader.

Los Monteros Reserva 1995
Cavas Murviedro Valencia Spania
11850 (VSD) kr 118,-
Test
Vinarius
Farge og duft: Rød med lys kant. Varm duft av fat og røde bær mot syltetøy.
Smak: Som duften, middels fylde.
Mat: Lam og lyst kjøtt.
Vurdering: Litt ubalansert men ren og enkel i stilen. Drikk nå.

Ch. de la Chaize Brouilly 1998
Roussy de Salles Frankrike
7550 (VT) kr 137,80
Test
Saga Trading
Farge og duft: Ung blårød. Bærpreget duft.
Smak: Saftig, ung, leskende. Enkel men ren finish.
Mat: Enkle retter.
Vurdering: Mangler sjarmen som gamayvin skal ha. Drikk nå. Server ved 16 grader.
 

 
Assenovgrad Mavrud Special Reserve 1995
Assenovgrad Winery Bulgaria
11838 (VT) kr 81,10
Test
Strag
Farge og duft: Mursteinsrød. Krydret fruktighet, eik og røde bær.
Smak: Enkel og saftig, noe vannaktig finish.
Mat: Ikke for smaksrike kjøttretter.
Vurdering: Drikk nå. Server ved 17 grader.

Viña Pomal Reserva 1995
Bodegas Bilbainas Rioja Spania
11867 (ASG) kr 136
Test
Engelstad
Farge og duft: Brunrød. Utviklet duft med krydder, bær og eik.
Smak: Enkel og bløt, tydelig fatpreg, syrlig finish.
Mat: Rødt kjøtt og særlig lam.
Vurdering: Best å drikke nå mens den har frukten i behold. Server ved 18 grader.
 

 
Ch. Aida Merlot 1995
Vinprom Haskovo Bulgaria
11840 (VT) kr 68,80
Test
Strag
Farge og duft: Rød. Liten duft av røde bær.
Smak: Enkel og saftig med noe syrer i finishen.
 

 
Beau-Rivage
Borie Manoux Bordeaux Frankrike
593 (VT) kr 93,60
Test
Saga Trading
Farge og duft: Rød. Enkel og ren duft.
Smak: Fruktig med noe bærfylde.
Vurdering: Drikk nå. For dyr.

Stonyfell Metala Shiraz-Cabernet 1994
Saltram Wine Estate Langhorne Creek Australia
5724 (VT) kr 135,60
Test
Saga Trading
En svær og krevende vin som mangler finesse.

Musserende

 
Alfred Gratien Brut Classic

Alfred Gratien Champagne Frankrike
7382 (VSD) kr 263,30
Test
Wine Tailor
Farge og duft: Lys strågul farge. Brød- og gjærtoner I duften samt et snev av grønneepler.
Smak: Friskt anslag med fin mousse som brer seg ut og blir litt kremaktig.
Mat: Aperitiff og til kalde skalldyr men går også bra til fiskeretter og lyst kjøtt.
Vurdering: God champagne som ikke trenger noen lagring. Serveres ved ca 9 grader.
 

 
Charmeroy Brut
Frankrike
Ph. de Charmeroy
11870 (EQ) kr 79,30
Test
Nofra
Farge og duft: Lys farge. Duft av søtlige frukter og brød.
Smak: Lett, enkel og frisk, noe spiss i ettersmaken.
Mat: Aperitiff og Kir Royal.
Vurdering: Skal ikke lagres. Serveringstemperatur ca 7 grader.

Hvite
 

 
Terra Vecchia Vermentino 1999   

Coteaux de Diana Korsika Frankrike
31869 (VSD) kr 74,50
VinCompagniet
Basis
Farge og duft : Lys farge. Litt søtlig og krydret duft.
Smak: Enkel og ukomplisert med en fin friskhet og tiltalende sjarme.
Mat: Skalldyr spesielt reker og lettere fiskeretter.
Vurdering: Vinen trenger ingen lagring. Server ved 8 grader.

Tariquet (3 ltr. bag-in-box)   

Domaines Grassa Gascogne Frankrike
31908 (VSD) kr 279,90
Basis
Best Buys
Farge og duft: Lys gul. Godt fruktpreg med innslag av våt stein.
Smak: Frisk og syrlig med ganske god fylde.
Mat: God som aperitiff og til kalde skalldyr- og enkle fiskeretter.
Vurdering: Trenger ingen lagring. Server ved 7 grader.
 

 
Höpler Pinot Blanc Spätlese 1995
Weingut Höpler Neusiedlersee Østerrike
7561 (VT) kr 124,80
Test
Saga Trading
Farge og duft: Lys gul. Mineraler og røyktoner i duften.
Smak: Fruktig og rundt anslag. Voksende syrlighet utover smakskurven, rund og behagelig ettersmak.
Mat: Krydret mat, røkt laks og kalde forretter.
Vurdering: En god vin.

Ch. Haut-Bergeron 1997
R. Lamothe Sauternes Frankrike
13214 (VT) kr 180,70 (37,5 cl)
Parti
Granqvist
Farge og duft: Gyldengul. Klart preg av honning og botrytis og samtidig en del fruktighet i duften.
Smak: Rund og myk i anslaget, søtlig med et snev av karamell. Godt integrert syrlighet som fremhever smakene, lang god ettersmak.
Mat: Søt-syrlige desserter som ikke er for kraftige.
Vurdering: En god Sauternes.

 
Loosen Riesling Kabinett 1998
 
Dr. Loosen Mosel Tyskland
34784 (VT) kr 83,30
Test
Flaaten
Farge og duft: Lys gul med grønnskjær. Frisk fruktighet som minner om grønne epler og sitrus.
Smak: Lett søtlig anslag med god syrlighet utover i smakskurven. Mat: Krydret mat, gravet og røkt laks.
Vurdering: Ganske enkel og mangler litt kraft i ettersmaken på grunn av lav alkohol (8 prosent). Kan lagres 1-3 år. Server ved 7 grader.

Vernaccia di San Gimignano 1998
Tenuta Mormoraia Italia Toscana
13732 (VSD) kr 120,90
Basis
Vin & Vilt
Farge og duft: Lys gul. Fin, frisk og fruktig duft.
Smak: Lett, enkel og behagelig, noe anonym midtfase, men avslutningen er fin og syrlig.
Mat: Salater, lette forretter og fiskeretter.
Vurdering: Drikkeklar. Server ved 8 grader.
 

 
Carmen Sauvignon Blanc Reserve 1998
Viña Carmen Maipo Chile
13212 (VSD) kr 121
Basis
Brand Partners
Farge og duft: Lys gul. Søt-syrlig fruktighet i duft.
Smak: Syrlig med god fruktighet, noe stram finish.
Mat: Laks og kraftig fisk.
Vurdering: Trenger ingen lagring. Serveres ved ca 8 grader.

Chassagne Montrachet 1.er Cru Les Morgeots 1997
Marie-Louise Parisot Burgund Frankrike
13812 (VT) kr 337,50
Parti
Strag
Farge og duft: Lys gul. Klart eikepreg i duften.
Smak: Rund og myk i anslaget med voksende fylde, avslutningen er frisk og syrlig.
Mat: Kraftige fiskeretter og lyst kjøtt.
Vurdering: En god vin men den mangler litt fruktighet i smaken og er altfor dyr. Vil utvikle seg med lagring. Server ved 9-10 grader.
 

 
Muscadet 1999
Vinival Loire Frankrike
11906 (VT) kr 78,90
Test
BK-Trading
Enkel og litt nøytral vin.

Villeroy-Castellas Chardonnay 1998
Domaines Listel Languedoc Frankrike
13190 (VT) kr 91,90
Ekjord
Basis
Farge og duft: Gul. Preg av moden frukt med hovedvekt på stikkelsbær i duften.
Smak: Rund og bløt men litt daff i anslaget, syrlig ettersmak.
Vurdering: Virker litt ubalansert.

Vouvray Roche Fleurie 1998
Jean-Claude Bougrier Loire Frankrike
2582 (VT) kr 95,70
Test
Saga Trading
Farge og duft: Lys gul. Noe fruktighet med et klart innslag av våt stein.
Smak: Lett, fruktig og rund i anslaget, noe søtlig finish.
Mat: Krydret mat og kalde forretter.
Vurdering: Enkel. Server ved 7 grader.

La Source Riesling 1998
L.& D. Hewitson Eden Valley Australia
13725 (VT) kr 145,50
Parti
Eurowine
Farge og duft: Lys gul. Duften minner om Rose''s Lime.
Smak: Syrlig limepreg i smaken, ubalansert.
 

 
Bon Courage Colombard Chardonnay 1999
Bon Courage Wine Estate Robertson Sør-Afrika
13724 (EQ) kr 85,90
Norex
Basis
Enkel og litt kjedelig vin.

St. Supéry Sauvignon Blanc 1998
St. Supéry Vineyards Napa Valley USA
13184 (VSD) kr 143,20
Basis
Ca de Vin
Syrlig og enkel med svovelstikk i duften.

Chablis Vocoret 1998
Domaine Vocoret Chablis Frankrike
34566 (VT) kr 143,30
Test
Flaaten
Vurdering: Enkel, lett og ganske anonym.
Mat: Aperitiff.
 

 
Lost Horizons 1999
Lost Horizons Western Cape Sør-Afrika
11836 (VT) kr 83,80
Test
Jami
Vurdering: Tutti frutti preget vin.

Ch. de Rochefort Muscadet Sèvre et Maine sur lie 1998
Drouet FrèresLoire Frankrike
7557 (VT) kr 94,30
Saga Trading
Test
Svovelpreget vin.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

La juletorsken få en ekstra julete vri
Dagens rett
Stekt torsk med appelsinsaus og potetmos

La juletorsken få en ekstra julete vri

Torsk, appelsin og fennikel gir alene julestemning i huset. Om du ikke er blant dem som spiser torsk på julaften, smaker den godt gjennom hele jula.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her