Dypvannstorsken møter himmelen
Saus:
Fremgangsmåte
Ha litt salt på torskefiletene og la de ligge ca 30 minutter. Skyll av saltet og tørk filetene godt.
Surr bacon rundt torskefiletene og fest dem med en tannpirker. Salte og pepre etter smak. Stek fisken i ovn i ca 20 minutter på 175 grader.
Skrell gulrøttene og kutt dem i 1 x 1 cm stilker. Blansjer gulrot og sukkererter i godt saltet kokende vann med smør.
Kutt rødbeten i terninger og surr den i pannen til den er nesten mør før du tilsetter honning.
Skrell potetene og kok dem møre, tøm ut vannet. Mos potetene sammen med fløte og pepper, press så mosen gjennom en sil slik at den er som en puré. Smak til med salt til slutt.
Varm gjerne melk og fløte litt og tilsett meljevningen mens du pisker hardt. Kok opp og la det småkoke i ca 10 minutter.
Ha i finkuttet purreløk, og smak til med salt og pepper. Blir sausen for tynn kan du jevne den med litt maisenna.
Grønnsakene legges midt på tallerkenen med torsken over. Legg potetpuréen ved siden av som en dråpe.
Ha de glaserte rødbetene over fisken, og avslutt med litt saus rundt og en litt persille på toppen.
Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene
Her finner du mange flere oppskrifter med skrei og torsk
Her finner du mange oppskrifter med torsk
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 519.90 kr Bestillingsutvalget91 POENG
-
88 POENG
-