Få Godbiter i pollisten som nyhetsbrev
Det enkleste er rett og slett å gå for en rosa champagne, og da er mulighetene straks veldig begrensete siden det er så kort tid til romantikken skal feires.
Moët & Chandon Brut Impérial Rosé (41378)er i salg i mange polbutikker. Og den holder mål og vel så det. Den er ikke bare god å drikke, men kommer enda bedre til sin rett på matbordet. (God) rosa champagne er faktisk undervurdert som matvin.
Ekte kjærlighetsvin
Hvis du bare er ute etter en rosa forfriskning, er østerrikske Meinklang Prosa 2014 (4379)perfekt (og på plass i en del butikkhyller). En herlig upretensiøs vin som faktisk ble laget første gang som bryllupsvin for vinmakeren selv. Så da burde den vel duge også på valentinsdagen.
Les mer om denne spennende produsenten
Er ikke fargen så viktig, men prisen fortsatt av betydning, kan du velge prosecco. Men gå for all del ikke for den billigste – det kan ende med skilsmisse. Med Follador Valdobbiadene Superiore di Cartizze Brut Nature 2012 (11130)er du sikker på at forholdet holder. Den er i motsetning til de andre proseccoene helt tørr og ikke minst elegant.
For deg som kan vente på noe godt
Gir du egentlig blaffen i hele valentinfeiringen, men er åpen for tips om gode bobler, er dette noe for deg. Det aller beste kjøpet blant vinterens champagnenyheter er Roland Champion Cuvée d'Aramis Brut (19739). Den må imidlertid bestilles, men er vel verd å vente på.
Et funn til 250 kroner laget av en produsent som vanligvis leverer ravårer til Laurent-Perrier. Men som holder en lav prisprofil når vinen får egen etikett. Dette er deres enkleste champagne som imidlertid gir mersmak.
Rosa for gutta
Ny og interessant er også de økologiske champagnene fra Liébart-Regnier som i en vanlig og en rosa utgave. Liébart-Régnier Brut (11442)er en champagne som garantert mange vil like og Liébart-Régnier Brut Rosé (11254)gjør overgangen til rosa bobler enklere – også for gutta.
Liker du din champagne enda tørrere, får du mye champagne for pengene også med Charles Dufour Bulles de Comptoir (12660). En knusktørr, men også elegant og karaktersterk champagne som er super alene og ikke minst på matbordet.