Ukens drink

Alabama Ginger Slammer drinkoppskrift

Du behøver ikke være student for å sette pris på denne drinken

Du behøver ikke være student for å sette pris på denne drinken

Bare ordet slammer, gir assosiasjoner til høy drinkføring og en søt smak. Men her får du oppskriften på to versjoner som begge er tørrere enn det som er vanlig å servere den "back home".
01 April 2022 - 11:00

Alabama slammer er en miks av tre typer likører noe som plasserer den i solid 70-tallstradisjon - trolig på University of Alabama hvor den oppstod, og som en shot laget av flere ingredienser som du smeller i disken istedenfor å shake den,  før du heller den i deg. Derav navnet.

Etter hvert utviklet den seg til en longdrink. Så populær ble den at den også var med i filmen Cocktail fra 1988 hvor Tom Cruise sjonglerte flaskene.

Men i denne utgaven er slåpebærlikøren (sloe gin) byttet ut med gin, noe som gjør drinken bittelitt sterkere, men også friskere og lettere. Noe som forsterkes av limesaften. Opprinnelig er det søtere appelsinsaft som brukes. I denne oppskriften står whiskylikøren Southern Comfort og aprikoskjernelikøren Amaretto før sødmen og fylden. 

Det kan høres ut som en vanvittig blanding, men den appellerer. Selv om den ikke har klart å beholde interessen på samme måte som Amaretto Sour gjennom  tiårene som er gått siden storhetstiden. De to drinkene har den unge appellen og amarettoingrediensen til felles. Men også godt voksne kan fryde seg over gjensmaken. 

Nedenfor finner du to ulike oppskrifter, en mindre søt med soda og en med ingefærøl for mer sødme og krydder. Kanskje dette er en fin måte å rydde opp i barskapet?

Se våre andre oppskrifter med amaretto

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Alabama Slammer drinkoppskrift

Alabama Slammer drinkoppskrift

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene i en shaker med is. Sil over i et longdrinkglass med is og topp med soda.
Alternativt kan du bygge drinken med denne rekkefølgen i et høyt glass med is: likørene først og så gin og lime, rør rundt og topp med soda.

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Alabama Ginger Slammer drinkoppskrift

Alabama Ginger Slammer drinkoppskrift

Fremgangsmåte

Alle ingrediensene med unntak av Ginger Ale shakes kraftig med mye is. Alt, inkludert is helles over i et kraftig longdrink glass, fyll opp med isbiter hvis det trengs noen til og topp/fyll opp med Ginger Ale. Pyntes med appelsinbåt og drikkes med to sugerør slik at sukkeret kiler i halsen.

Drinken ble opprinnelig servert på den tidligere nattklubben Luna Lounge i Trondheim.

Flere drinker med gin

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her