Dropper tidlig skjenkestopp

Regjeringen vil likevel ikke innføre nasjonal skjenkestopp kl. 02.
Redaksjonen
26 November 2010 - 12:25

Regjeringen har besluttet å vente på et prosjekt hos Statens institutt for rusmiddelforskning (Sirus), hvor sammenhengen mellom vold og skjenketider i de 30 største byene skal belyses, skriver TV 2 Nyhetene.

- Jeg er glad for at vi nå får et enda bedre kunnskapsgrunnlag, og at vi kan basere oss på god og oppdatert informasjon fra norske byer om forholdet mellom vold og skjenketider. Selv om vold ikke er det eneste momentet i vurderingen av denne saken, vil det være relevant at vi nå får en grundigere vurdering av sammenhengen mellom vold og skjenketider i norske byer, sier helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen i en pressemelding. Innskrenket skjenketid, særlig i Oslo, har vært en kampsak for justisminister Knut Storberget. Regjeringen mener at det vil være viktig å se resultatene herfra før skjenketiden innskrenkes fra klokken tre til to på natten. Sirus-rapporten vil trolig bli klar senhøsten 2011.

- Det er lett å anta at jo lenger man skjenker, jo verre blir situasjonen. Samtidig foreligger det lite forskning på dette. Det vil ikke hjelpe om man skyver noe en time frem, man kan fortsatt oppleve den samme sammenhengen mellom vold og alkohol, sier Strøm-Erichsen i stortingets spørretime onsdag.

Men nå er altså innskrenkingen utsatt, og skjenketidene fortsetter å være opp til hver enkelt kommune.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik piffer du opp fredagsbiffen
Dagens rett
Sesamfrøstekte skinkebiffer med couscous

Slik piffer du opp fredagsbiffen

Det litt nøytrale svinekjøttet gis her smaker som får oss til å drømme om markedene i Nord-Afrika.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her