Drikk vin - støtt isbjørnen

Nå er det mulig å ta et glass vin og ta vare på isbjørner.
Redaksjonen
18 Oktober 2007 - 15:00

Det er resultatet av en samarbeidsavtale mellom det australske vinmerket Banrock Station og World Wildlife Fund (WWF).
 
Ismengden i Arktis minker og andelen miljøgifter i havet øker. Det har ført til at isbjørnen for første gang er kategorisert som sårbar på WWFs røde liste over truede arter.
 
Prosjekt
Isbjørnen er avhengig av polarisen for å overleve.
 
Norsk Polarinstitutt og WWF har satt i gang et radiomerkingsprosjekt for å kartlegge hvordan den minkende ismassen på Svalbard påvirker isbjørnen, med støtte fra Banrock Station. 
 
Et merke med isbjørnen - på selve vinkartongen - indikerer at man støtter WWFs isbjørnforskning.
 
Fornøyd
- Vi er veldig fornøyd med samarbeidet mellom WWF-Artic programmet og Banrock Station. Denne støtten bidrar til at vi kan videreføre det viktige arbeidet med å bevare våre verdifulle isbjørner, sier direktøren for WWFs Arktis program, Neil Hamilton i en pressemelding.
 
Smelter
Forskning tyder på at med dagens klimaendringer kan isbjørnen være utryddet i løpet av 50 år.
 
- Forskerne vet fremdeles alt for lite om hvordan isbjørnen reagerer på den minkende ismengden. Det arbeidet Norsk Polarinstitutt og WWF gjør i denne sammenheng er så viktig at vi synes det var riktig å bidra, sier Beate O. Svanes i Strøm AS, importør av Banrock Station i Norge.
 
I hvert land hvor Banrock Station selger vin, prioriteres et miljøprosjekt som man støtter økonomisk.
 
Sponser miljøkonferanse
Banrock Station er også sponsor av miljøkonferansen Climate Change & Wine som arrangeres i Barcelona i februar 2008 for å analysere klimaendringene og hvilke følger disse har for vinindustrien.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en aromatisk og frisk likørbasert drink som på Andre til Høyre
Ukens drink

Lag en aromatisk og frisk likørbasert drink som på Andre til Høyre

Det er kombinasjonen av to typer eplelikør, salvie og sitron som skaper magien.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne libanesiske rødvinen er det beste kjøpet blant nyhetene på taxfree
+
Tester

Denne libanesiske rødvinen er det beste kjøpet blant nyhetene på taxfree

Ikke fordi du sparer penger sammenlignet med polprisen, men rett og slett fordi det er en god vin. Julegavetips til det yngre vinpublikum finner du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Bak pepperkakene som et brød - farlig godt og den perfekte førjulskos
Ukens kake

Bak pepperkakene som et brød - farlig godt og den perfekte førjulskos

Pepperkaker som kanelboller, bare i brødform må bare bli suksess.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her sørger gamle vinstokker for ekstra dybde
+
Godbiter i pollisten

Her sørger gamle vinstokker for ekstra dybde

Det betyr at du får den ekte smaken av Burgunds terroir, men ikke helt upåvirket av trender.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en aromatisk og frisk likørbasert drink som på Andre til Høyre
Ukens drink

Lag en aromatisk og frisk likørbasert drink som på Andre til Høyre

Det er kombinasjonen av to typer eplelikør, salvie og sitron som skaper magien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne libanesiske rødvinen er det beste kjøpet blant nyhetene på taxfree
+
Tester

Denne libanesiske rødvinen er det beste kjøpet blant nyhetene på taxfree

Ikke fordi du sparer penger sammenlignet med polprisen, men rett og slett fordi det er en god vin. Julegavetips til det yngre vinpublikum finner du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Allerede for 224 år siden var kokker eksperimentelle
Dagens rett

Allerede for 224 år siden var kokker eksperimentelle

Kylling Marengo er faktisk så gammel oppskrift som fortsatt fungerer utmerket. Den var altså en keiser verdig. Og et klassisk eksempel på "man tager, det man haver".

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak 7 strålende viner fra Montalcino
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 21. januar

Smak 7 strålende viner fra Montalcino

Den 21. januar har du en gyllen mulighet til å lære mer om en anerkjent vinprodusent fra Montalcino og nyte 7 deilige viner. Sjekk ut vinene som serveres og meld deg på fort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bak pepperkakene som et brød - farlig godt og den perfekte førjulskos
Ukens kake

Bak pepperkakene som et brød - farlig godt og den perfekte førjulskos

Pepperkaker som kanelboller, bare i brødform må bare bli suksess.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her