Drahjelp for helnorske spisesteder

Gode spisesteder med omtanke for lokale råvarer, kvalitet, måltidet og den gode historien får drahjelp av VisitNorway til å markedsføre seg via Internett, etter hvert også til GPS og mobil.
Redaksjonen
01 Mars 2010 - 18:14

Bak prosjektet "Norwegian FOODprints" står Innovasjon Norge og Norges Bondelag. - Fyller ditt spisested kriteriene, søk om å bli med, sier Marit Strand i Norges Bondelag.

Lokal identitet
Tenk deg at du reiser som turist i Norge, gjennom duvende kornåkre og grønne fjellandskap, til smilende sørlandsbyer, storslåtte Vestlandsfjorder eller karrige fiskevær på Finnmarkskysten. Ville det ikke heve opplevelsen om du underveis kunne stoppe på koselige spisesteder og spise velsmakende mat, laget av førsteklasses, lokale råvarer, spør Strand.

Det er akkurat det som er tanken med nettstedet Norwgian FOODprints. Det skal presentere norske spisesteder med lokal identitet, og lede turister og tilreisende innom. Innovasjon Norge og Norges Bygdekvinnelag skal ta seg av søknader fra bedriftene som vil være med på nettstedet. Bygdekvinnene skal teste spisestedene etter fast mal, og turistkontorene rundt om i landet skal registrere informasjonen.

Strenge krav
Lista for å komme med i prosjektet legges forholdsvis høyt. For å komme med, må spisestedene servere norsk mat, laget fra grunnen av. De skal bruke lokale råvarer med tilhørighet til sin region. Minimum tre av hovedrettene på menyen skal være basert på lokale råvarer. Rettene skal ha norske navn, og informasjon om rettene må kunne formidles gjestene ved bordet. Stedene skal være hyggelig og tiltalende, ha godt renhold og god orden, og selvfølgelig ha god service. Det stilles krav om minimum tre måneders sammenhengende åpningstid, for eksempel juni, juli og august.

Styringsgruppe for prosjektet er Norges Bondelag, Innovasjon Norge og Hanen.
Nettstedet er under utarbeidelse og ligger inne med noen testbedrifter: http://www.visitnorway.com/en/Stories/What-to-do/Food-and-drink/Norwegian-Foodprints/

Det jobbes nå på høygir med profilen til nettsiden Norvegian FOODprints. Det utvikles egen logo og signatur. Spisestedene som blir godkjent skal være merket alle steder de er synlige på VisitNorway.no

- Bedrifter som vil være med i prosjektet kan klikke seg inn på denne lenken, lese kriteriene og finne søknadsskjema, sier Marit Strand. 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Forsiden akkurat nå - 4

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik piffer du opp fredagsbiffen
Dagens rett
Sesamfrøstekte skinkebiffer med couscous

Slik piffer du opp fredagsbiffen

Det litt nøytrale svinekjøttet gis her smaker som får oss til å drømme om markedene i Nord-Afrika.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her