Sett ovnen på 200 °C, over- og undervarme.
Smør en avlang form med avtakbar kant, ca. 13 x 36 cm.
Smelt smøret og tilsett safran. Hakk sjokoladen og bland den inn i smøret til du har fått en jevn røre. Tilsett sukker og visp godt. Tilsett deretter ett egg om gangen, hell i tyrkisk yoghurt og rør om.
Bland hvetemel, bakepulver og salt i en bolle, og vend det inn i røren. Ha røren i formen, og stek midt i ovnen i 13–14 minutter. La avkjøles helt.
Server med vispet krem og tyttebær.
Den kan den fint lages på et lite utstyrt hyttekjøkken, i den grad noen har det lenger.
Den er rask å lage av ingredienser som er lett tilgjengelig, og har du ikke safran, kan du bruke gurkemeie. For fargens skyld.
Se våre andre oppskrifter på kladdkake/mud cake
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få ukens kake som nyhetsbrev