En lammegryte som denne er dessuten super når du plutselig får mange til middag. Har du ikke kantareller i fryseren eller tørket kantarell i skapet, kan du godt bruke fersk sopp fra butikken.
Flere fristende lammeretter finner du her
Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Bestill dagens rett som e-post
Lammegryte med dill og skogens gull
Fremgangsmåte
- Fres kjøttet i en varm gryte i to omganger. På denne måten blir kjøttet stekt og ikke kokt.
- Fres sopp og løk raskt før du har kjøttet tilbake i gryta. Kok dette sammen med hvitvin i ca 5 minutter.
- Rør inn crème fraîche, hakket dill, salt og pepper og la alt småkoke i 5-10 minutter.
- Server med kokte poteter eller brød, og selvfølgelig tyttebærsyltetøy ved siden av.
Tips: Lammeskav får du kjøpt fryst i enkelte deler av landet. Spør evt. i kjøttdisken om de kan lage det for deg, eller lag det selv.
Det er lettest å få tynne og fine skiver dersom kjøttet er halvfryst. Bruk stek eller bog, og skjær/skav av skiver 1-4 millimeter tykke.
Flere oppskrifter på lammegryter finner du her
Her er mange flotte oppskrifter med kantareller
Mange andre deilige retter med lam
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 399.90 kr Bestillingsutvalget91 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
-
82 POENG