Få Ukens vin som nyhetsbrev. Se lenger ned for mer informasjon.
I vår store påskemeny finner du mange gode oppskrifter
Dessuten er den å få i alle polutsalg, så nær som to, så sannsynligheten for å gå tomhendt ut av nærmeste polutsalg er minimal.
Den kommer fra et litt bortgjemt område i det nordøstlige Spania, Calatayud, som først fikk DO-status i 1990. Produsenten er et kooperativ som disponererover 1300 av områdets totalt 5600 hektar.
Her kan du lese mer om områdets kvaliteter
Her er det garnacha som råder og ofte fra gamle vinstokker som i dette tilfellet. Og da blir det svært ofte et godt resultat. Uten at det påvirker prisen i særlig grad. Calatayud har ennå ikke fått det renommeløftet som er blitt mange andre områder til del, hvilket i mange tilfeller fører til økte priser.
Les mer om garnacha i vårt drueleksikon
Og det til tross for at garnacha kan spores helt tilbake til år 153 f.Kr. Det skal godt gjøres å ha lengre tradisjoner enn dette.
Enn så lenge kan vi glede oss over denne prisgunstige og ikke minst smaksrike vinen.
Produktfoto: Roger Kolbu (Apéritif)
