Det enkleste er det beste

Det enkleste er det beste

Jo Broch, tidligere Hovmesteren Bar i Stavanger, stakk av med seieren i årets bartender-NM.
Redaksjonen
20 Februar 2012 - 11:35

Et begeistret publikum heiet på representanter fra sine respektive seksjoner under NM i bartending. Østlandet, Sørlandet, Sørvestlandet, Vestenfjeldske, Midtnorge og Nordnorge var alle representert. Og det ble konkurrert i to kategorier: Klassisk Cocktailmixing og Flairtending.

Hos juryen falt imidlertid Jo Broch (bildet t.v.) sin enkle cocktail «Balua» i kategorien «After Dinner Cocktail» best i smak, og seksjonen Sørvestlandet gikk dermed av med seieren i denne kategorien. 

– For meg er det viktig med kvalitet på det jeg lager. Jeg har vært bartender i over 20 år og jobbet med to av de bedre i bransjen, Paul M. Lithun og Espen Guldbrandsen, som har lært meg opp, sier Broch. Den nybakte Norgesmesteren har lenge jobbet på Hovmesteren Bar i Stavanger som bartender, men er nå ledig for nye bartenderjobber.

Juan Pablo Reales (bildet t.h.) fra Bergen var best i Flairtending med drinken «Pear Sear Martini». Reales forteller at han ble inspirert til å begynne med Flairtending da han var yngre og under  opplæring i yrket, for så å reise rundt å drive med Flairtending – nå i Norge.

NM i bartending ble avholdt i Stavanger 3.-4. februar på Radisson Blu Atlantic Hotel. Det ble delt ut flere priser, blant annet i tekniske ferdigheter og beste nykommer. President i Norsk Bartenderforening, Rune Kaarbø, kan fortelle at vinnerne av NM går videre til VM, som avholdes i Bejing, og vinnerne får turen sponset av Bartenderforeningen.

Balua

3 cl Kahlua
2 cl Baileys
Sjokoladesaus
Revet sjokolade
Sjokoladesaus helles i glasset. Likørene kjøres i blender med is. Serveres med revet sjokolade på toppen.

Pear Sear Martini

3 cl Bacardi Oakheart
1 cl Xanté
2 cl sitronjuice
1 cl Monin vaniljesirup
2 cl eggehvite
En dash Angostura
Shakes og serveres i martiniglass.

Foto: Julie H. Amundsen

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Dagens rett

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 2

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bobler, sjømat og sommerstemning
Matkurs og vinkurs
Winedinner 22. mai i Oslo

Bobler, sjømat og sommerstemning

Den 22. mai inviterer vi til en smakfull kveld på Louise Aker Brygge med 5 glass av Italias beste musserende viner, franciacorta, og et bugnende sjømatfat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her