- Sett stekeovnen på 80 grader.
- Skjær ørretfilet i porsjonsbiter.
- Pensle et stekebrett med olivenolje og dryss med salt. Riv skall av sitron. Press også sitronsaft til å bruke i salaten.
- Legg ørretstykkene på brettet og dryss salt, pepper og sitronskall over.
- Bak ørreten i stekeovnen til den får en kjernetemperatur på 42 grader, det tar ca. 10 minutter.
- Sellerirotkrem: Rens og skjær sellerirot i biter. Kok bitene møre i lettsaltet vann, ca. 10 minutter. Hell av vannet og mos sellerirot med med fløte og smør. Smak til med salt og pepper.
- Salat: Skjær selleri i biter og kok dem 1 minutt. Avkjøl dem etterpå. Skrell eple, ta ut kjernen og skjær i små terninger. Bland eple og selleri og smak til med salt, pepper, olivenolje og sitronsaft.
- Server ørret med sellerirotkrem og eple- og sellerisalat samt kokte poteter.
Denne oppskriften er ment som en forrett
Tips:
Du kan bruke en melonskje til å forme fine eplekuler.
Se andre gode forslag til middager med ørret
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få dagens rett som nyhetsbrev