Taylor's Chip Dry er nylig lansert på polet, men er en veldig tradisjonsrik portvin fra et tradisjonsrikt portvinhus. Denne tørre hvite portvinen ble første gang laget i 1934 som en ung hvit tørr portvin. Den lages ved at vinen primært basert på malvasia fina, får gjære til 32 gram restsukker gjenstår, før gjæringen stoppes med å tilsette nøytral druesprit. Vinen modnes i 4-5 år i store eikefat før blanding og tapping. Hvit portvin finnes også i vellagrete utgaver, inntil 40 år, som alltid er svært spennende, men de tørre utgavene er ofte yngre - og med et litt annet bruksområde.
Se utvalget av tørr hvit portvin
Navnet krever en forklaring - chip dry er inspirert av det engelske uttrykket dry as a chip altså treflis. Så tørr oppleves den altså ikke, men smaken har nok endret seg siden den gang.
Tørr portvin er altså aldri helt tørr, men tørr nok til at den kan brukes som følge til tapas eller snacks eller med isbter i en drink. Den finnes også som ferdigmikset drink, Taylor's Chip Dry Port & Tonic.
Eller med litt mer innsats som i denne med grapefrukt.
Grapefrukt er en veldig populær smakstilsetning i drinker - frisk og sødmefylt med gode bittertoner. Det er en smak som matcher godt med karaktersterke ingredienser som i dette tilfellet med hvit portvin eller med tequila i klassikeren Paloma.
Se våre andre drinker med grapefrukt
Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig