- Lag en marinade av soyasaus, brunt sukker, hvitløk og olje.
- Renskjær svinefileten for eventuelle hinner, og legg kjøttet i marinaden. La det ligge i minimum 30 minutter, men gjerne over natten.
- Brun kjøttet raskt på alle sider i litt olje i en varm stekepanne.
- Legg kjøttet over i en ildfast form, og stikk inn et steketermometer.
- Sett formen i stekeovn på 125 grader i ca. 20 minutter til kjernetemperaturen viser 70 grader. La fileten hvile i minst 5 minutter før du skjærer i den.
- Syltede rotgrønnsaker:
- Vask og skrell rotgrønnsaker. Skjær dem i tynne skiver ved hjelp av en mandolin eller en ostehøvel.
- Rødbete kan sette farge både på hender og utstyr. Bruk gjerne engangshansker og vask utstyret straks du er ferdig.
- Kok opp riseddik, sukker og vann, og rør godt til sukkeret er løst opp.
- Ta laken av kokeplaten og tilsett grønnsakene. Avkjøl.
- Rist revet kokosnøtt raskt i en varm og tørr stekepanne til det får en gyllen farge.
- Vask og skyll salaten.
- Skjær tykke skiver av svinefilet slik at den holder seg varm lengre. Legg skivene på et fat med syltede grønnsaker og salat.
- Hell eventuelt litt dressing over kjøttet rett før servering.
Tips: Bland gjerne en dressing av ½ ts sesamolje, 2 ss kechap manis og 2 ss teriakisaus, og server den ved siden av det saftige kjøttet. Rettich er en lang japansk hvit reddik.
Lekre oppskrifter med svinekjøtt
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Få dagens rett som nyhetsbrev